Lucrările de construcție a pasajului subteran la intersecția Bulevardului Decebal cu T. Vladimirescu încep miercuri, 26 iunie. Pe lângă noul pasaj, strada Tudor Vladimirescu va fi lărgită la patru benzi de circulație.

Primăria Oradea le reamintește cetățenilor că de sâmbătă, 22 iunie, au intrat în vigoare mai multe modificări și restricții de circulație în zonă. Bulevardul Decebal s-a închis total pe tronsonul dintre intersecția cu str. S. Bărnuțiu (OMV) și intersecția cu Piața Cazărmii (SOCAR). La intersecția străzilor B-dul Decebal – str. Simion Bărnuțiu – W. Shakespeare s-a amenajat un sens giratoriu. Str. W. Shakespeare a fost închisă pe tronsonul cuprins între BOSH Service și str. Constantin Brâncoveanu. Strada Constantin Brâncoveanu a fost transformată în stradă cu dublu sens. Principala arteră pentru a ajunge în centrul orașului este din sensul giratoriu provizoriu de la OMV, de la intersecția străzilor Decebal – S. Bărnuțiu – W. Shakespeare, pe str. Simion Bărnuțiu, cu prioritate pe str. Sulyok Istvan în ambele sensuri. Str. T. Vladimirescu s-a închis între intersecția Sulyok Istvan și blocurile ARED de lângă magazinul LIDL, cu excepția riveranilor. Accesul din str. Roșiorilor pe str. T. Vladimirescu s-a închis. De asemenea, intersecția de dinaintea intrării pe Podul Decebal (zona Vandana) a fost transformată într-o mare girație. Astfel, șoferii care vin dinspre Rogerius au posibilitatea să intre pe pod. Totodată, ei pot să evite zona șantierului, mergând spre centru pe strada Sfântul Apostol Andrei, paralel cu malul Crișului Repede până la Podul Centenarului. Strada Principatele Unite a fost transformată în stradă cu dublu sens între intersecția cu strada Plevnei și clădirea Primăriei. La intersecția străzilor T. Vladimirescu și Principatelor Unite, lângă clădirea Primăriei, a fost amenajat un sens giratoriu. Pe str. Duiliu Zamfirescu s-a inversat sensul actual al circulației. Pe perioada lucrărilor circulația tramvaielor se suspendă, transportul călătorilor urmând să fie asigurat de autobuze.

Lucrarea „Coridor de mobilitate Tudor Vladimirescu – Meșteșugarilor” este una dintre cele mai importante lucrări efectuate de municipalitate. Prin lărgirea străzii Tudor Vladimirescu la patru benzi de circulație și executarea pasajului denivelat la intersecția cu Bulevardul Decebal, va fi descongestionat traficul în zonă și va fi sporită siguranța circulației rutiere.