Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, a efectuat miercuri, 13 octombrie, o vizită în comuna Oșorhei pentru a analiza mai multe variante pentru traseul viitorului inel metropolitan, o șosea cu o lungime de 20 de kilometri, situată în partea de sud a Municipiului Oradea.

Mircea Mălan a fost însoțit de primarul comunei Oșorhei, Ioan Gligor, de Filip Cheșeli - directorul Direcției Tehnice din cadrul Consiliului Județean Bihor și de ing. Cristian Diaconescu (proiectant).

„Acest inel metropolitan este foarte important pentru dezvoltarea orașului și a întregii zone metropolitane. Dincolo de faptul că se scoate traficul greu din localități, acest proiect oferă și posibilitatea unor dezvoltări urbane și industriale consistente de-a lungul traseul”, a precizat Mircea Mălan, vicepreședinte CJ Bihor.

Șoseaua va avea două benzi, câte una pe sens, va fi clasificată ca drum județean și va asigura o mai bună mobilitate a persoanelor și a mărfurilor în Zona Metropolitană a Municipiului Oradea (ZMO). Acesta este un proiect convenit cu Primăria Municipiului Oradea și primăriile comunelor din ZMO, respectiv Oșorhei, Sânmartin și Nojorid.