Străzile Independenței și Alecsandri vor fi legate printr-o alee pietonală de aproximativ 92 m, care va trece prin curtea fostei fabrici Oradinum. Lucrările, în valoare de peste 880.000 lei, trebuie să fie gata până în 11 septembrie.

Lucrările de amenajare a accesului pietonal între străzile Independenței și Vasile Alecsandri au început în cursul acestei luni. „Accesul pietonal care urmează a fi amenajat se află în incinta unei foste fabrici și va scurta drumul dintre parcarea subterană de pe strada Independenței și pietonala Vasile Alecsandri. Lungimea totală a accesului pietonal este de aproximativ 92 m”, a anunţat Primăria Oradea.

Contractul de execuţie a fost semnat de municipalitate cu asocierea Gavella - Porfido ed Arte Consorzio Stabile – Edildrum Construct la începutul lunii iunie. Prețul contractului este de 884.524,26 lei fără TVA, termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor fiind 11 septembrie. Până în prezent au fost prestate serviciile de proiectare.

„Pentru accesul de pe strada Independenței s-a prevăzut un acces auto, cu lățimea de 7 m, realizat din cubeți din porfir. Trotuarul cu o lățime de circa 4 m din lespezi de piatră porfir este mărginit de accesul auto cu o bordură, realizată din granit auriu. La mijlocul lățimii trotuarului se va realiza o rigolă longitudinală din porfir pentru colectarea apelor. Profilul transversal este în două ape, cu panta spre rigola centrală, apa colectată fiind evacuată în canalizarea pluvială a orașului”, menţionează Primăria Oradea.

Până în prezent au fost realizate următoarele lucrări: înlăturarea vegetației de pe amplasament; spargerea platformei betonate existente, pe lățimea accesului pietonal.

În cadrul lucrărilor se vor executa: eliberarea amplasamentului prin demolarea confecțiilor metalice și a platformei betonate existente, trasarea accesului auto și a delimitării de accesul pietonal, precum și executarea fundației pentru trotuar, respectiv a structurii rutiere.