Un nou pasaj suprateran va fi construit în Oradea, de această dată pe strada Meşteşugarilor. În şedinţa de azi a Consiliului Local Oradea vor fi supuşi aprobării indicatorii tehnico-economici ai pasajului, investiţie estimată să se ridice la aproximativ 7 milioane euro.

Primarul Florin Birta a anunţat că municipalitatea vizează implementarea unui proiect privind modernizarea și prelungirea străzii Meșteșugarilor de la intersecția cu strada Lăpușului până la intersecția cu drumul de legătură Oradea – Sântandrei și realizarea unui pasaj suprateran, care să rezolve intersecția traseului cu str. Ovidiu Densusianu, liniile de cale ferată Arad – Oradea, liniile de cale ferată Episcopia Bihor – Oradea Vest, precum și str. Corneliu Baba.

„Pentru a nu ajunge în situația altor orașe din țară, care, atunci când a trecut autostrada pe lângă ele, nu au reușit să se conecteze la autostradă sau la drumurile expres importante, noi venim cu această propunere de a construi acest pasaj suprateran important pe str. Meșteșugarilor, o stradă care va deveni una dintre principalele porți de intrare în oraș din legătura cu autostrada Transilvania și cu drumul expres Oradea-Arad”, a declarat, ieri, primarul Florin Birta într-o conferinţă de presă. El a precizat că va fi unul dintre cele mai importante noduri rutiere. „Intrarea în oraș va fi posibilă indiferent că se vine de pe drumul expres Oradea – Arad sau că se coboară de pe autostrada Transilvania prin legătura orașului Oradea cu autostrada. În ceea ce privește procedura de licitație a drumului de legătură dintre Oradea și autostrada Transilvania, aceasta este într-o etapă avansată”, a afirmat primarul. Potrivit indicatorilor tehnico-economici, valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 7 milioane de euro, din care construcțiile și montajul reprezintă 6.150.000 euro.

Traseul în plan al pasajului are o lungime totală de 940 m, exceptând cele două sensuri giratorii. La capetele traseului se propune realizarea a două sensuri giratorii, primul la intersecția cu str. Lăpușului, iar cel de-al doilea, la intersecția cu drumul de legătură Oradea – Sântandrei. Lungimea pasajului va fi de 450 m. Pasajul va fi compus dintr-un viaduct care va trece peste șoseaua de centură a municipiului, peste linia de cale ferată Oradea–Arad și peste str. Corneliu Baba. Acest viaduct va avea o lungime totală de 300 m.

Florin Birta a mai precizat că strada Meșteșugarilor va deveni o stradă cu 4 benzi, două benzi pe sens, pornind de la baza acestui pasaj și până la legătura cu Calea Aradului.

Pasajul care va supratraversa centura și calea ferată va avea două benzi, câte una pe sens, iar o bandă de pe str. Meșteșugarilor va fi destinată celor care doresc să ocolească acest pasaj, celor care intră și ies din centură în zona pasajului.