Lucrările de amenajare a taluzului aflat deasupra noii parcări din vecinătatea Parcului I.C. Brătianu se apropie de finalizare.

Acestea se realizează în completare la parcarea cu aproape 100 de locuri amenajată aici de Primăria Oradea printr-un proiect de regenerare urbană. Anterior, amplasamentul era în paragină, existând aici o veche construcție nefinalizată și abandonată.

„După ce au fost realizate zidurile de sprijin, la baza taluzului s-a construit un sistem de preluare a apelor meteorice din rigole turnate în beton. Toată suprafața de 1007 mp a taluzului a fost umplută și nivelată cu pământ, după ce în prealabil s-au montat geocelule, acestea formând un cadru stabil, care are rolul de a fixa umplutura și de a întări solul. 

Totodată, s-a realizat o amenajare specifică (în trepte) pentru corectarea de torent, cu rolul de a reduce viteza de scurgere a apelor cu debit mare rezultate în urma  ploilor sau topirilor de zăpadă, amenajare care urmează să fie gata până la finalul săptămânii. Prin acest sistem, apa se scurge într-un canal de captare cu o înălțime de 7 metri, iar apoi se deversează în canalizare”, precizează Primăria Oradea.

Pe toată suprafața taluzului urmează să fie plantați peste 6.000 de arbuști și plante decorative din speciile cotoneaster (specie de arbust iubitoare de lumină, rezistentă la secetă), lonicera (caprifoi), berberis (arpaș), euonymus, salvia și altele, care va transforma spațiul de deasupra parcării într-o zonă verde.

De asemenea, urmează să fie refăcut sistemul rutier strada Olteniei pe o porțiune de 70 m.

Lucrările sunt executate de firma Trebor Drum Construct.