Proiectul de reabilitare energetică a Liceului German „Friedrich Schiller”, de pe str. William Shakespeare, nr. 22, un proiect de aproape 15.84 de milioane de lei, avansează.

 

Contractul de finanțare a proiectului „Creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice cu destinație de unități de învățământ – Liceul Teoretic German F. Schiller”, a fost semnat între Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest și Municipiul Oradea. Este primul contract de finanțare semnat de Municipiul Oradea în cadrul perioadei de programare 2021 – 2027.

Proiectul a fost depus spre finanțare de Primăria Municipiului Oradea prin Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională și Direcția Patrimoniu Imobiliar anul trecut, valoarea proiectului fiind de aproape 15.84 de milioane de lei, din care 9.22 de milioane de lei nerambursabili.

Vor fi reabilitate cele trei corpuri de clădire situate pe str. William Shakespeare, nr. 22. Lucrările de reabilitare care vor fi executate presupun: reabilitarea termică a fațadelor, acoperișului și subsolului, înlocuirea tâmplăriei, intervenții la instalațiile termice și electrice pentru creșterea eficienței din punct de vedere energetic, precum și gestionarea inteligentă a energiei. Pe parcursul reabilitării se vor utiliza materiale de construcții și soluții tehnice care vor conduce la creșterea eficienței energetice a liceului.

De asemenea, Municipiul Oradea implementează și un alt proiect finanțat prin PNRR pentru reabilitarea corpului de clădire al Liceului Teoretic German F. Schiller din Piața Cazărmii, nr. 7. Acest proiect se află în stadiul de evaluare tehnică a ofertelor din cadrul procedurii de achiziție a lucrărilor.

Toate unitățile de învățământ din Oradea vor fi dotate cu echipamente IT, mobilier și cu dotări specifice cabinetelor școlare în cadrul proiectului „Dotarea unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul Oradea”, finanțat tot prin PNRR, proiect în valoare de 75 de milioane de lei.

Pentru implementarea acestui proiect, Primăria Oradea a început pregătirea procedurii de achiziție.