Lucrările premergătoare înierbării liniei de tramvai aferente Coridorului Nufărul Cantemir au început ieri dimineaţă, în zona fostei fabrici Aura. La final, vor rezulta aproape 3 km de linie de tramvai înierbată, respectiv 16.500 mp de zonă verde.

 

„Pe spațiul dintre liniile de tramvai a fost montat un material geotextil, cu rolul de a asigura umiditatea viitorului covor verde. În acest moment se lucrează la nivelarea pământului, lucrările continuând până în capătul coridorului Nufărul-Cantemir (bucla de întoarcere a tramvaiului)”, precizează Primăria Oradea.

Tubulatura pentru aspersoarele automate a fost deja montată pe partea acoperită cu pământ. După nivelarea acestuia va urma înierbarea spațiului dintre liniile de tramvai cu gazon tip rulou.

Lucrarea face parte din proiectul „Creșterea mobilității urbane din zona Nufărul - Cantemir” și se realizează prin Programul Operaţional Regional 2014 - 2020. Investiția prevede reamenajarea carosabilului, a trotuarelor, a pistelor de biciclete, realizarea de amenajări peisagistice, mobilier urban, spații verzi, intervenții la calea de tramvai și lucrări de apă-canal aferente străzilor Nufărului și Dimitrie Cantemir.