Lucrările la drumul colector aferent centurii Oradiei (strada Ogorului), între strada Liviu Borcea și strada Ciheiului, începute în luna martie, vor fi gata în luna iulie.

Investiția se ridică la peste 2,46 milioane lei. De asemenea, se derulează lucări de modernizare a străzii Ion Irimescu.

Lucrările sunt executate de asocierea formată din Drumuri Bihor (lider asociere și executant) și Aquacons (proiectant). Prețul contractului este de 2.468.984,32 lei (fără TVA), din care proiectarea reprezintă 61.015,00 lei (fărăTVA) și execuția de lucrări 2.407.969,32 lei (fără TVA). Lucrările propuse în cadrul proiectului sunt: realizarea carosabilului în lungime totală de 940 m, realizarea pistei de biciclete pe partea stângă cu o lungime 930m și cu o lățime de 3 m, amenajarea trotuarului pe partea dreaptă cu o lungime de 921 m și o  lățime de 2,5 m; realizarea spațiilor verzi, semnalizarea rutieră, realizarea canalizării pluviale și a rețelei de iluminat public.

„La această dată au fost finalizate săpăturile, terasamentele, s-a așternut un strat de formă de balast de 15 cm, urmând ca în continuare să înceapă lucrările la canalizarea pluvială”, precizează municipalitatea.

Tot în acestă zonă au loc lucrările de modernizare a str. Ion Irimescu, executate de asocierea Drumuri Orășenești (lider de asociere și executant) și Proconsolutions (proiectant). Prețul contractului este de 1.101.161,10 lei (fără TVA). Lucrările au început tot în martie, termenul de execuție fiind 20  iulie. ”Caracteristicile principale ale lucrării sunt: amenajare carosabil stradă cu îmbrăcăminte asfaltică, cu lungime 374  m și lățime 6 m; amenajarea a 84 parcări cu îmbrăcăminte asfaltică; amenajare trotuare cu îmbrăcăminte asfaltică; realizarea unui podeț dalat cu o lungime 4,50 m și lățimea 11,19 m, dar și amenajarea de zone verzi. Strada va avea două benzi de circulație, cu parcări perpendiculare de 5,00 x 2,50 m și parcări longitudinale de 5,75 x 2,50 m pe ambele sensuri de mers. De asemenea, se vor amenaja spații verzi și trotuare cu lățimea variabilă între 1,50 și 2,00 m. Totodată, în dreptul canalului CT 17 (ANIF) se va realiza un podeț dalat în aliniament, amenajându-se și albia canalului din zona respectivă. Până în acest moment a fost curățat amplasamentul de vegetația existentă și urmează să se execute lucrări de terasare și săpături”, a mai precizat Primăria Oradea.