Primăria Oradea scoate la licitație lucrările de proiectare și execuție pentru patru străzi din municipiu: Alexandru Vaida Voievod, Moților, Ion Vidu și Mărăști. Ofertele pot fi depuse, în SICAP, până cel târziu în data de 26 aprilie, ora 15.00.

Contractul scos la licitație cuprinde „Elaborare proiect pentru autorizarea lucrărilor (PAC/DTAC), proiect tehnic pentru execuția lucrărilor (PT), asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada executării lucrărilor și execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiții”.

Valoarea estimată a lucrărilor pentru toate cele patru loturi este 4.212.492 lei (fără TVA), iar valoarea detaliată este: 1.059.315 lei - str. Alexandru Vaida Voievod (lot 1), 660.811 lei - str. Moților (lot 2), 1.581.062 lei - str. Ion Vidu (lot 3) și 911.304 lei - str. Mărăști (lot 4).

În total, lungimea celor patru străzi este de cca 1.2 km.

„Din punct de vedere al circulației rutiere, toate aceste străzi prezintă condiții proaste de trafic, înregistrând un grad ridicat de deteriorare, respectiv au o structură rutieră improprie, asfalt deteriorat și o suprafaţă redusă a spaţiilor pietonale”, menţionează Primăria Oradea.

Ca localizare, str. Alexandru Vaida Voievod pornește din str. Evreilor Deportaţi, se intersectează cu străzile George Topârceanu, Coziei, Mimozei, Mărăști, Moților și se termină la intersecția cu str. Bacăului.

Strada Ion Vidu se află în zona centrală a municipiului Oradea și este o stradă colectoare aferentă zonei rezidențiale centrale. Are acces din strada Horea sau Bacăului, fiind paralelă cu străzile Alexandru Vaida Voievod sau General Leonard Mociulschi.

Strada Moților este o stradă de folosință locală aferentă zonei rezidențiale centrale. Are acces din strada Alexandru Vaida Voievod sau Ion Vidu, fiind paralelă cu străzile Mărăști sau Bacăului.

Strada Mărăști se află în cartierul Dorobanților din municipiul Oradea, este o stradă de folosință locală aferentă zonei rezidențiale. Are acces într-o arteră importantă a municipiului, Calea Armatei Române, care face legătura cu zonele de importanță majoră a municipiului, atât cu centrul, cât și cu drumul de centură, respectiv DN79.

Obiectivul lucrărilor de modernizare este asigurarea unei mai bune circulații rutiere pe străzile din zonele rezidențiale, îmbunătăţirea suprafeței carosabile, refacerea suprafeței pietonale, extinderea trotuarelor și limitarea folosirii acestui spațiu pentru parcarea autovehiculelor, amplasarea de elemente pentru îmbunătățirea siguranței rutiere (semnalistică) și modernizarea sistemului de colectare a apelor pluviale.