Lucrările de amenajare şi modernizare a Pieței Ferdinand avansează în ritm susţinut, fiind realizate, în acest moment, într-un procent de 80%.

Partea de infrastructură și rețele este gata în procent de 100%, pavajele și stratul de uzură carosabil, în proporţie de 70%, iluminatul public, 50% și realizarea fântânii de lângă Agenţia Tarom, 50%.

„La acest moment, a fost înlocuită toată infrastructura de rețele subterane, iar trotuarele sunt pregătite pentru montarea pavajului. În jurul statuii Regina Maria au fost montați cubeții și s-a turnat un strat de asfalt pe zonele de carosabil. Lucrările vor continua după Anul Nou, cu pavarea trotuarelor, amenajarea spaţiilor verzi, realizarea mobilierului urban, a instalaţiilor de iluminat, a fântânilor şi cu finalizarea sensului giratoriu. Estimăm că lucrările vor fi închise în primăvara anului viitor”, a precizat primarul Florin Birta.

Lucrările au demarat la data de 7 mai 2019 și sunt realizate în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene.

Contractul de proiectare şi execuţie a fost atribuit prin licitație deschisă către asocierea formată din SC Gavella, Profido Ed Arte Consorzio Stabile și SC Kal Trans.

În continuare, se vor realiza următoarele lucrări: semnalizare rutieră, sistemul de supraveghere video, stația de închiriere biciclete, fântânile, amenajarea spațiilor verzi, dar și amenajarea zonei din spatele teatrului, care se va face după finalizarea lucrărilor de către Electrica. 

În ceea ce privește lucrările la str. Aurel Lazăr, acestea au avansat, iar în acest moment procentul de realizare este de 70%, termenul de finalizare fiind sfârşitul lunii ianuarie 2021.

Și acest proiect este finanțat din fonduri europene. Lucrările au demarat la data 24 iulie 2019, iar stadiul detaliat al lucrărilor pe componente se prezintă astfel: infrastructura şi rețelele - 100%, pavaje în proporţie de 60%, carosabil - 100%, iluminat public - 60%, mobilier urban - 80% și spații verzi - 50%.

În continuare, se va realiza restul pavajelor și se va executa stratul de uzură la  carosabil, se va realiza semnalizarea rutieră și se vor amenaja spaţiile verzi.