Din luna ianuarie, accesul în clădirea Primăriei Oradea se face prin intrarea laterală, pentru a putea fi derulate lucrările de reabilitare în interiorul imobilului.

În prezent, muncitorii lucrează în holul principal de acces, în holul de la etajul I și pe casa scărilor, unde ornamentele proaspăt refăcute sunt finisate cu foiță de aur. Constructorul estimează că această parte va fi gata până în luna iulie.

Lucrările de reabilitare a clădirii Primăriei Oradea, care se ridică la suma de 14,8 milioane lei, se derulează atât la fațadele exterioare și interioare, cât și în interiorul imobilului, fiind executate de o echipă de aproximativ 50 de muncitori.
„Am început să demontăm schelele de pe fațada dinspre strada Tudor Vladimirescu și le mutăm pe fațada din Piața Unirii și pe cea de pe strada Primăriei. În prezent se lucrează la fațadele din curtea interioară numărul doi, iar peste o lună începem la fațadele din curtea interioară numărul trei”, ne-a precizat Alexandru Ciubotariu, reprezentantul constructorului - Euras din Satu Mare. Tot el a menționat că muncitorii au început și lucrările mai ușoare la acoperiș. În ceea ce privește interiorul clădirii, în prezent se lucrează la holul principal, la casa scării și la holul de la etajul I.
„Lucrările în interior le-am început în luna ianurie și le vom termina undeva în luna iulie. S-a decapat tot ce a căzut, s-au dat vopselele jos, am refăcut toate ornamentele, iar acum se pune foiță de aur pe ornamentele din holul principal, casa scării și holul de la etaj. De asemenea, a fost montat liftul pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, au fost înlocuite instalațiile electrice din interior și au fost montate camere de supraveghere atât în interior, cât și în exterior”, ne-a declarat reprezentantul constructorului. Lucrările prevăzute în continuare sunt zugrăvirea pereților, refacerea pardoselii de mozaic, curățarea și lustruirea placajului din marmură al scărilor și balustrada din marmură, reabilitarea ușii principale de acces, refacerea iluminatului arhitectural. Totodată, instalația de termoficare va fi refăcută integral. Din iulie, muncitorii se vor concentra pe lucrările la fațade, urmând ca în iarnă să revină în interior pentru a continua lucrările la holul de la etaj, cuprins între biroul primarului și al viceprimarului, la Sala Mare „Traian Moșoiu”, la Sala Mică „Rimler Károly” și la antecamera acesteia, la biroul primarului și al consilierilor primarului.

Lucrările sunt executate de firma Euras în baza contractului de lucrări încheiat în data de 9 august 2019, cu o durată de 18 luni, etapizat, iar valoarea contractului de lucrări este de 14.842.272,29 lei (fără TVA). Contractul prevede execuția următoarelor intervenții la clădirea care are o suprafață construită de 3.605,30 mp și o suprafață desfășurată de 13.530,50 mp: reabilitarea fațadelor exterioare și interioare, inclusiv a Turnului Primăriei; amenajarea unor spații din cadrul clădirii Primăriei (aripa dinspre Piața Unirii) cu destinație turistică; readucerea la forma inițială a sălii de consiliu „Traian Moșoiu” și consolidarea cupolei; readucerea la forma inițială a acoperișului clădirii la aripa dinspre Piaţa Unirii, partea centrală și aripile laterale, precum și realizarea unor reparații la întreg acoperișul clădirii.