Drum de legătură dintre Calea Aradului și strada Ogorului, realizat de firma Porr Construct, este realizat în proporție de 40%. Constructorul promite că drumul va putea fi circulat până la finalul lunii octombrie.

Noul drum este delimitat la est de strada Ogorului și Parcul industrial Oradea, la nord de Piața 100 și Era Shopping Park, la sud de Aeroportul Internațional Oradea, iar în partea de vest de DN 79 Oradea - Arad.

Lucrările au început în cursul lunii iunie și au ca termen de finalizare 6 luni de zile. „În acest moment 40% din lucrare este executată. Din discuțiile purtate cu constructorul estimăm că undeva la sfârșit de octombrie acest drum va fi dat în folosință. De lucrare se ocupă Zona Metropolitană Oradea”, a precizat viceprimarul Florin Birta, care a mulţumit Consiliului Județean pentru colaborare, administraţia judeţeană punând la dispoziție o parte din teren. „Așa cum știți, aici era prevăzut un pasaj subteran, dar care creștea foarte mult costul construcției. Am reușit să scoatem acest pasaj din proiect și, primind toate aprobările necesare, inclusiv de la Consiliul Județean, s-a demonstrat că dacă colaborăm putem să facem lucruri foarte bune pentru Oradea și pentru județul Bihor. O dată finalizat, acest drum va fi foarte util pentru toți cei care vin dinspre Arad și merg spre Cluj sau Felix, care astfel vor vira direct la dreapta înainte de complexul Era Shopping și nu vor mai intra în sensul giratoriu din Calea Aradului, ci își vor scurta traseul intrând direct în drumul de centură, traficul din sensul giratoriu de pe Calea Aradului fiind astfel descongestionat”, a mai menţionat Birta.

„Noul drum are o lungime totală de 860 m, pornește de la intersecția cu Calea Aradului și se suprapune cu strada existentă până la km 0+323, apoi intersectează culoarul aerian, traversându-l până până la km 0+448. În continuare, traseul are un profil mixt și se suprapune parțial cu Piața 100, urmărind taluzul de la limita de proprietate cu Aeroportul Internațional Oradea, de unde se suprapune cu zona amenajată adiacentă Pieței 100 (parcare, drum de deservire). La sfârșitul traseului se intersectează cu sensul giratoriu de pe str. Ogorului. Pe întreg traseul se asigură drenarea, colectarea și evacuarea apelor pluviale, dar și iluminatul public”, precizează Zona Metropolitană Oradea.

Valoarea lucrării este de 3.963.471 lei plus TVA, această sumă reprezentând proiectare și execuție.