Comisia tehnică pe probleme de circulație și trafic rutier a luat ieri mai multe decizii importante. Pe 15 martie va fi restricționată circulația pe strada Parcul Libertății, între 17 și 21 martie va fi închisă pe strada Ștefan Zweig iar între 13 și 18 martie va fi restricționată în intersecția străzilor Vlădeasa - Traian Blajovici.

La solicitarea UDMR Bihor, în contextul manifestărilor prilejuite cu ocazia zilei de 15 martie - Ziua maghiarilor de pretutindeni - va fi restricționată circulația pe strada Parcul Libertății, în intervalul orar 18.00 - 19.30. De asemenea, în intervalul orar 19.30 - 20.30 va fi restricționată circulația pe strada Republicii, între intersecția cu strada Muzeului și intersecția cu strada Brașovului și Dunărea (lângă magazinul Crișul), pe două benzi, pe sensul de mers dinspre Gara CFR spre magazinul Crișul. Tot în intervalul orar 19.30 - 20.30, va fi închisă circulația pe strada Parc Petofi, pe tronsonul cuprins între străzile Muzeului și Republicii.

Aceste restricții sunt cauzate de retragerea cu torțe organizată în cadrul manifestărilor, pe traseul Parc Libertății - Iosif Vulcan - pietonalul străzii Republicii - Parc Petofi.

"Față de informațiile transmise prin comunicatul de presă emis ieri, 8 martie 2023, intitulat Restricții decise în comisia municipală de circulație și trafic rutier, suntem nevoiți să revenim cu o modificare legată de restricțiile ce vor fi instituite pe strada Ștefan Zweig", se arată într-un comunicat de presă al Primăriei. "Ca urmare a noilor informații parvenite privind dificultățile de aprovizionare cu materiale pe care le întâmpină constructorul (SC Dumexim SRL), restricțiile de circulație pe această stradă se amână cu o săptămână. Acestea vor fi instituite în perioada 17 - 21 martie și nu în perioada 10 - 14 martie, așa cum se stabilise anterior". 

Astfel, pentru realizarea racordurilor transversale aferente lucrărilor de modernizare a rețelei de apă și canalizare ce se desfășoară pe strada Ștefan Zweig, în perioada 17 - 21 martie va fi închisă circulația pe strada Ștefan Zweig, între sensul giratoriu cu străzile Muntele Găina - Războieni și Biruinței, pe o lungime de circa 100 de metri.

Deranj la intersecția străzilor Vlădeasa și Traian Blajovici

La solicitarea Termoficare, în intervalul 13 - 18 martie va fi restricționată circulația în intersecția străzilor Vlădeasa - Traian Blajovici, pentru realizarea unui racord în rețeaua municipală de termoficare. În această perioadă, circulația în intersecție se va desfășura pe o singură bandă. Ulterior, în perioada 18 martie - 8 aprilie, lucrările la rețeaua de termoficare se vor muta pe strada Traian Blajovici, unde se vor realiza în spațiul verde.

Tot pentru lucrări de modernizare a rețelei de termoficare va fi închisă strada Grigore Moisil timp de două săptămâni, în intervalul 20 martie - 2 aprilie, pe tronsonul cuprins între intersecția cu strada Nicolae Șova (Penny Market) și intersecția de lângă căminul de bătrâni Vasiliada, pe o lungime de 120 de metri.

„Suntem conștienți că aceste restricții de circulație produc un deranj. Sunt o urmare inevitabilă a multitudinii de proiecte pe care municipalitatea le derulează, marea lor majoritate beneficiind de finanțări nerambursabile. Însă, în același timp, căutăm să limităm în timp aceste restricții, impunându-le constructorilor intervale cât mai reduse pentru instituirea acestora”, a declarat viceprimarul Marcel Dragoș.