Începute la jumătatea lunii aprilie, lucrările la autogara Beiuș sunt în grafic, în această săptămână fiind montați stâlpii pentru peron. După ce vor fi acoperiţi, va începe construcția corpului de clădire.

 

„Lucrările sunt într-o stare avansată la Autogara Beiuș, iar dacă ritmul va rămâne același este foarte probabil ca investiția să fie finalizată înainte de termen”, a precizat Vitalyos Barna, director executiv al Agenției de Dezvoltare Durabilă (ADD) Bihor.

Autogara se construiește pe strada Burgundia Mare și va avea un singur corp de clădire cu o suprafață de aproximativ 110 mp. Aceasta va fi compusă dintr-o sală de așteptare pentru călători cu 24 de locuri, casă de vânzare bilete și abonamente cu birou de mișcare și informare, un spațiu comercial, o zonă de depozitare/spațiu tehnic și copertine pentru patru autobuze. Vor fi realizate și amenajări exterioare (bănci, zone verzi, trotuare, semnalizare rutieră, ecrane digitalizate, etc). În total, clădirea și spațiul exterior vor ocupa o suprafață de aproximativ 196 mp.

Firma responsabilă de lucrările din Beiuș este Evalstar Serv, iar valoarea contractului este de 872.650,60 lei, fără TVA. Termenul de execuție este de 5 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor.

Investiția este realizată de Consiliul Județean Bihor prin Agenția de Dezvoltare Durabilă și prin Compartimentul Transport din cadrul Direcției Arhitect Șef a CJ Bihor.

O altă autogară aflată în construcţie este cea din Marghita, unde lucrările au început în data de 11 martie. Autogara Marghita va fi compusă din două corpuri. Primul, cu o suprafață de 105 mp, va avea o zonă de așteptare (20-30 de persoane), punct de vânzare bilete și informare (accesibil din două direcții - exterior și interior) și grupuri sanitare. În plus, va exista un chioșc, un vestiar pentru personal și o cameră tehnică/întreținere. În zona de așteptare va fi amplasat un afișaj electronic pentru sosiri/plecări și un sistem de sonorizare. Cea de-a doua construcție este reprezentată de peronul de așteptare care va avea o copertină acoperită cu o suprafață de 272 mp. Și aici va fi amplasat un afișaj electronic și un sistem de sonorizare, precum și un sistem de supraveghere video. Firma responsabilă de lucrările de la Marghita este Flodor Transcom SRL, iar valoarea contractului este de 914.190,35 lei, fără TVA. Compania are la dispoziție cinci luni pentru execuția lucrărilor.