Printre proiectele dezbătute în şedinţa de săptămâna trecută a Comisiei municipale de urbanism şi amenajare a teritoriului s-a numărat realizarea unui showroom pe str. Calea Clujului, precum şi propunerea de lotizare a unui teren pe str. Adevărului, în vederea construirii de locuințe unifamiliale.

 

Showroom pe Calea Clujului

Firma Promastil a solicitat aviz Arhitect Șef pentru Plan Urbanistic de Detaliu (PUD), în vederea construirii unui showroom pentru prezentarea și vânzarea de materiale de construcții și împrejmuire teren pe str. Calea Clujului, nr. 300 A.

„În zona din imediata vecinătate a terenului care face obiectul Planului Urbanistic de Detaliu predomină construcții specifice acestei categorii de spații de prezentare. De precizat că amplasarea showroom-ului respectă distanța obligatorie de 45 m din axul Căii Clujului, cerință necesară pentru eventualele dezvoltări viitoare. Etapa I a proiectului prevede construirea showroom-ului și realizarea împrejmuirilor, iar etapele ulterioare construirea halelor de depozitare. Accesul în incintă se va realiza din str. Calea Clujului”, a spus viceprimarul Marcel Dragoș.

Regimul de înălțime al showroom-ului va fi parter + 1 etaj.

În cadrul incintei se vor amenaja locuri de parcare, spațiu verde în suprafață de minimum 20% din suprafața totală a parcelei și o platformă destinată colectării deșeurilor menajere, accesibilă din spațiul public.

Proiectul vizează un teren în suprafață de 6.101 mp. Astfel, construcțiile vor ocupa 1.336 mp, aleile și platformele 3.267 mp, iar spațiile verzi 1.284 mp.

 

Locuințe familiale pe str. Adevărului

Pe de altă parte, firma ATG Investopia a solicitat aviz Arhitect Șef pentru întocmire Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru parcelare teren și reglementare funcțională zonă, în vederea construirii de locuințe unifamiliale pe str. Adevărului, nr. 51 B.

Este vorba de un teren în suprafață de 4.879 mp, liber de construcții.

În urma lotizării vor rezulta cinci loturi pentru construire case și un lot reprezentând un drum privat, care va asigura accesul în zonă și la parcelele nou create.

„Comisia de Urbanism a dezbătut și aprobat posibilitatea de acces la parcele pe un drum privat, prin care, de altfel, vor fi introduse și utilitățile necesare. Lotul adiacent străzii Adevărului va avea reglementări specifice zonei funcționale LIU, respectiv locuințe cu regim redus de înălțime dispuse pe un parcelar de tip urban. Restul de patru loturi vor fi grevate de regulamentul specific zonei LIL, respectiv locuințe cu regim redus de înălțime, dispuse în zone cu livezi și vii”, a explicat Radu Fortiș, arhitectul-șef al orașului.