Grădinița nr. 51 se construiește pe str. Calea Clujului nr. 186/A, în curtea actualei grădinițe, care, ulterior, va fi demolată. Construcția are regim de înălțime parter, o suprafață desfășurată de 656,61 mp și o capacitate de 60 de copii, fiind alcătuită din trei săli de grupă.

Familiile cu copii din cartierul Tineretului, cartierul Tokay, dar și din comunele estice din Zona Metropolitană Oradea vor putea beneficia în curând de o grădiniță nouă și modernă. La un an de la semnarea contractului pentru construirea noii Grădiniţe nr. 51, aceasta este realizată în proporție de 62%. Lucrările au început în vara anului trecut și au ca termen de finalizare data de 31 decembrie a acestui an, fiind executate de firma Vitan Exim. Valoarea totală este de 4.816.777 lei (fără TVA). 

„Până la această dată s-au realizat structura de rezistență a clădirii și învelitoarea, s-au turnat pardoselile, s-a realizat termosistemul clădirii, s-a montat tâmplăria exterioară și interioară, s-au executat lucrări de tencuire și gletuire pereți interiori, dar și lucrările de instalații electrice, sanitare și termice. Astfel, se urmărește realizarea unui spațiu cu funcțiuni moderne și bine definite ca amplasament. Clădirea este în așa fel proiectată încât să se evite aglomerarea de la orele de vârf, respectiv circulația copiilor să fie separată de cea dedicată activităților administrativ-gospodărești”, precizează Primăria Oradea.

Accesul la grădiniță se va realiza prin intermediul unei alei pietonale, iar accesul pe teren se va realiza prin intermediul unei alei carosabile care va dispune de trotuare de protecție. La intrare este prevăzută o rampă pentru persoanele cu dizabilități. Accesul auto se va realiza din str. Delfinului.

Proiectul este implementat de Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională și Direcția Patrimoniu Imobiliar din cadrul Primăriei Oradea, finanţarea fiind asigurată prin Programul Operațional Regional  2014-2020.