Lucrările la noul pod peste Pârâul Peța, cel care leagă străzile Radu Enescu și Trotușului, au avansat cu rapiditate, ieri, 27 iulie, fiind turnat stratul final de uzură pe carosabil, trotuare, dar și pe pista de biciclete, creându-se totodată un acces auto din str. Trotușului spre str. Aleea Călinului la blocurile din zonă.

Ultimele finisaje vor viza partea de instalații de iluminat, parapetul, marcajele și semnalizarea rutieră.

Noul pod leagă strada Radu Enescu și strada Trotușului, asigurând atât legătura auto, cât și cea pietonală și a bicicliștilor între cele două zone. Circulația în zonă va fi mult ușurată prin realizarea acestei legături, locuitorii din această parte a cartierului Ioşia având posibilitatea să ajungă prin cartierul Veteranilor spre Sântandrei.

Lungimea efectivă a traseului nou creat între strada Radu Enescu și strada Trotușului este de 109 m, din care aproape 17 m reprezintă lungimea podului, iar 92 m este lungimea străzii nou create. În ceea ce privește structura podului, acesta este realizat din grinzi prefabricate pe infrastructură din beton armat.

Lucrările sunt executate de Porr Construct și au presupus următoarele etape: lucrări de terasamente; de demolare și desfacere construcții existente (trotuare și accese existente); execuția trotuarelor; realizare pod, lucrări de amenajare a albiei; lucrări de siguranța circulației (marcaje, indicatoare rutiere, parapet metalic); lucrări de colectare și evacuare a apelor pluviale prin intermediul canalizării pluviale; lucrări de consolidare a rampelor și de amenajare și aducere la starea inițială a terenului.

Prin proiect se realizează și iluminatul stradal cu corpuri de iluminat cu LED pe toată lungimea podului și a traseului nou creat.

Prețul contractului de lucrări este de 2.147.778,77 lei fără TVA (proiect + execuție).