Continuă lucrările de interconectare a pistelor de biciclete din Oradea. Pasionații de mersul pe bicicletă au acum la dispoziție noi tronsoane de pistă, ce facilitează trecerea de pe un mal pe altul al Crișului Repede.

Amenajările destinate deplasării cu bicicleta pe relația Aquapark Nymphaea - baza Dinamo - malul Crișului - zona Silvaș - Pod Constantin Prezan - Calea Clujului / Dragoș Vodă au fost finalizate.

Noile tronsoane date în folosință au o lungime de 362 de metri și fac legătura între aquapark-ul Nymphaea și zona Silvaș, cicliștii putând traversa Crișul Repede, urcând pe Podul Constantin Prezan. 

Lucrările la cel mai nou tronson de pistă fuseseră demarate la începutul lunii iulie. Lung de 180 de metri și lat de 2 metri, tronsonul urmează cursul râului Crișul Repede, de lângă baza Dinamo până în zona Silvaș.

Anterior, un alt tronson de pistă fusese finalizat anul acesta, pe relația Aquapark Nymphaea - strada Codrilor - baza sportivă Dinamo - malul Crișului Repede. Realizarea acestuia a presupus exproprieri, fiind amenajat între limitele de proprietate ale bazei Dinamo și cele ale Aquapark-ului Nymphaea, pe o lungime de 182 de metri și o lățime variabilă între 3,9 și 12,5 metri. Ambele tronsoane de pistă au fost executate de Drumuri Orășenești.

Prin intermediul rețelei pistelor de biciclete, Primăria Oradea afirmă că își respectă angajamentul de a susține transportul prietenos cu mediul și, implicit, un stil de viață sănătos. La nivelul municipiului sunt amenajați aproximativ 50 de kilometri de pistă de biciclete, lucrările fiind suportate atât din bugetul local, cât și prin intermediul proiectelor pe fonduri europene.

Totodată, prin intermediul Direcției Tehnice, Primăria Oradea a amenajat 23 de noi locuri de parcare de domiciliu, pe strada Vasile Conta, din zona Bulevardului Decebal. Lucrările au început în primăvara acestui an, când amplasamentul a fost eliberat de către Direcția Patrimoniu Imobiliar și pus la dispoziția municipalității.

Suprafața terenului amenajat este de 636 de metri pătrați, lucrările fiind executate de Drumuri Orășenești, în baza acordului-cadru de reparații și întreținere străzi în municipiul Oradea.