Începute în anul 2015, lucrările la parcarea subterană de pe strada Independenţei au fost reluate în luna septembrie a anului trecut. În prezent, a fost turnat planşeul inferior al parcării, urmând ca, săptămâna viitoare să înceapă lucrările de pregătire pentru turnarea plașeului nivelului intermediar.

 

„Firma Construcții Bihor a finalizat turnarea planșeului inferior al parcării în axul 1 - 7 dinspre statuia lui Mihai Eminescu. De săptămâna viitoare vor începe lucrările de pregătire pentru turnarea plașeului nivelului intermediar al parcării tot în axul 1 – 7”, menţionează Primăria Oradea într-un comunicat de presă. Până în prezent s-a turnat radierul, au fost montate sistemele de drenaj ale apei și a fost turnată pardoseala finală a parcării, care a fost elicopterizată cu cuarț, apoi s-a lucrat la structura perimetrală a parcării, turnându-se pereții construcției. Toate aceste lucrări s-au executat în axul 1-7 dinspre statuia lui Mihai Eminescu. Totodată, a fost montat un strat de hidroizolație pe bază de bentonită între peretele mulat și peretele efectiv al parcării.

Toate aceste lucrări vor continua în săptămânile următoare și în axul 8-16 înspre Sinagoga Zion.

„Parcarea urmează să fie finalizată până la sfârșitul acestui an. Totodată, avem în pregătire procedura de licitație pentru piațeta care va fi amenajată deasupra parcării, spațiu care va deveni astfel unul de utilitate publică”, a declarat Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea.

Parcarea de pe strada Independentei va fi o construcţie pe trei niveluri subterane, fiind prevazută cu 460 de locuri. Conform memoriului tehnic de execuție, suprafața totală a terenului este de 4.956 mp. Începute în anul 2015, lucrările la parcare au fost reluate în luna septembrie a anului trecut, după găsirea tuturor soluţiilor tehnice la problemele care au apărut între timp. Valoarea totală a contractului de lucrări este de 35.955.337 lei. Reamintim că primul contract de execuţie a lucrărilor s-a ridicat la 24 milioane lei, fiind realizate şi decontate lucrări în valoare de 3,1 milioane lei (aproximativ 15%).