Lucrările la parcarea supraetajată de pe strada Iosif Vulcan sunt în grafic, o parte dintre ele fiind realizate integral. După ce în luna aprilie constructorul a turnat ultima placă a parcării, la începutul lunii mai a fost montată hidroizolația învelitorii și a fost executată sapa de pantă în proporție de 100%.

„În timp ce zidăria de compartimentare și de închidere a pereților exteriori este finalizată în proporție de 90%, a început lucrul și la finisajele interioare și la lucrările de vopsitorii. Finisajele exterioare sunt realizate în proporție de peste 20%, fiind începute și lucrările la sistemele pluviale și cele electrice. În lunile următoare se vor executa lucrări de vopsitorii finale, trasaje, marcaje, semnalistică, montarea celor 2 elevatoare, grilajelor metalice, sistemelor de parcare și a amenajărilor exterioare”, precizează Primăria Oradea.

Noua parcare va avea 121 de locuri și se realizează pe un teren de 4.179 mp, existent în curtea interioară delimitată de str. Iosif Vulcan nr. 12-14 și str. Aurel Lazăr nr. 5-9.

Lucrările au început în vara anului trecut și sunt executate de către asocierea formată din Drum Asfalt (lider de asociere), Trameco (asociat) și Poliart (asociat).

Regimul de înălțime al construcției va fi D+P+3E. Accesul auto și pietonal se va realiza prin partea sudică, dinspre str. Iosif Vulcan, având o lățime de 5,80 m. Totodată, au fost prevăzute și două accese secundare pietonale, utilizate și pe post de ieșire de evacuare în caz de incendiu - unul pe latura nordică, iar al doilea opus, în sud. În dreptul accesului principal este propusă amplasarea încăperii personalului, de unde se supraveghează intrarea și ieșirea din parcare, locul în care se și administrează întregul ansamblu. La parter se află grupurile sanitare pentru participanții la trafic.

Etajele parțiale sunt legate între ele prin case de scară și lifturi bordate cu diafragme din beton armat. Pe lângă locurile de parcare auto mai sunt prevăzute și spații pentru biciclete și motociclete.

Valoarea contractului este de 10.243.456,33 lei fără TVA, iar proiectul este implementat de către Primăria Oradea, prin Direcția Patrimoniu Imobiliar (DPI).