Lucrările la noua parcare supraetajată de pe strada Iosif Vulcan avansează, constructorul turnând ieri, 23 martie, penultima placă, situată la cota de +8,60. Ultima placă va fi turnată în luna aprilie.

Se lucrează la structura de rezistență a parcării de pe strada Iosif Vulcan, în cursul zilei de joi, 23 martie, fiind turnată penultima placă, situată la cota +8,60, cu suprafața de 527 mp și un volum de 147 mc. Ultima placă, situată la cota +11,60, care are și rol de învelitoare, va fi turnată în cursul lunii aprilie și va avea o suprafață de 1.216 mp, cu un cubaj de beton de 340 mc.

„La finalizarea structurii de la cota +11,60 se poate considera că structura de rezistență este finalizată. Lucrarea va intra în etapele de finisaje, urmând să fie montate echipamentele și instalațiile aferente”, a precizat primarul Florin Birta.

Noua parcare va avea 121 de locuri și se realizează pe un teren de 4.179 mp, existent în curtea interioară delimitată de str. Iosif Vulcan nr. 12-14 și str. Aurel Lazăr nr. 5-9.

Regimul de înălțime al construcției va fi D+P+3E. Accesul auto și pietonal se va realiza prin partea sudică, dinspre str. Iosif Vulcan, având o lățime de 5,80 m. Totodată, au fost prevăzute și două accese secundare pietonale, utilizate și pe post de ieșire de evacuare în caz de incendiu - unul pe latura nordică, iar al doilea opus, în sud. În dreptul accesului principal este propusă amplasarea încăperii personalului, de unde se supraveghează intrarea și ieșirea din parcare, locul în care se și administrează întregul ansamblu. La parter se află grupurile sanitare pentru participanții la trafic.

Etajele parțiale sunt legate între ele prin case de scară și lifturi bordate cu diafragme din beton armat. Pe lângă locurile de parcare auto mai sunt prevăzute și spații pentru biciclete și motociclete.

Lucrările sunt executate de către asocierea formată din Drum Asfalt (lider de asociere), Trameco (asociat) și Poliart (asociat).

Valoarea contractului este de 10.243.456,33 lei fără TVA, iar proiectul este implementat de către Primăria Oradea, prin Direcția Patrimoniu Imobiliar (DPI).