Consiliul Județean Bihor a lansat miercuri, 17 ianuarie, licitația pentru proiectarea și execuția a două noi pasaje care vor fluidiza traficul rutier în Oradea și pe DN1, la ieșirea din localitatea Oșorhei.

Procedura de atribuire prevede o licitație pe două loturi. Primul lot se referă la realizarea pasajului suprateran la ieșirea din localitatea Oșorhei, spre Cluj. Acesta va avea o lungime totală de 402 metri și va fi construit peste girația existentă, la intersecția cu drumul spre localitatea Fughiu, Centura Oșorhei și DN 1. Sunt prevăzute 3 luni pentru proiectare și 10 luni pentru execuție.

Cel de-al doilea lot se referă la construirea unui pasaj subteran în Oradea, la intersecția străzilor Oneștilor și Tudor Vladimirescu. Acesta ar urma să aibă o lungime de 191 metri. Termenul pentru proiectare este de 2 luni, o lună pentru obținerea avizelor, iar pentru execuția lucrărilor, 12 luni.

Valoarea totală estimată a celor două pasaje este cuprinsă între 86,3 și 95 de milioane de lei. Termenul pentru depunerea ofertelor a fost stabilit la 29 februarie, ora 15.00.

Finanțarea proiectului va fi asigurată cu fonduri europene, prin Programul Regional Nord-Vest 2021 - 2027. În următoarea perioadă se va semna contractul de finanțare.