Începând de azi, 22 mai, circulaţia în dreptul pasajului Magheru se mută pe tronsonul nou asfaltat dinspre Aleea Ştrandului pentru a se elibera partea dinspre Parcul Traian, unde urmează să fie efectuate săpăturile la cealaltă jumătate a pasajului.

În cursul zilei de joi, 21 mai, pe bulevardul Magheru s-a turnat un strat de asfalt pe tronsonul finalizat al pasajului Magheru, cel dinspre Aleea Ștrandului, precum şi pe  podul Dacia. Ambele sensuri de circulație din zonă sunt deviate pe tronsonul asfaltat, pentru a se elibera partea dinspre Parcul Traian, unde urmează să fie efectuate săpăturile la cealaltă jumătate a pasajului.

„Începând de azi, 22 mai, cele două sensuri de circulație din zonă, vor fi deviate pe acest tronson de drum, pentru a elibera partea dinspre Parcul Traian, în vederea săpăturilor la cealaltă jumătate a pasajului. Rampa de acces în pasaj dinspre Aleea Ștrandului a fost finalizată până la nivelul asfaltului, iar la ceea din Parcul Traian se lucrează în continuare”, a declarat viceprimarul Florin Birta.

Pasajul Magheru este una dintre cele mai complexe lucrări care se desfășoară în acest moment în Oradea, în cadrul proiectului „Soluție inovativă pentru a crea undă verde pentru tramvai pe Podul Dacia – B-dul Magheru", care include și reorganizarea Podului Dacia la trei benzi de circulație și reabilitarea acestuia.

Scopul acestui proiect este fluidizarea circulației în zonă, prin crearea celei de-a treia benzi, care va facilita accesul spre Aleea Ștrandului, precum și dinspre Parcul Traian spre pod. O dată cu realizarea pasajului subteran, se va rezolva conflictul de trafic de pe bulevardul Magheru și se va crea undă verde pentru tramvai.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în 17 septembrie 2019, termenul estimat pentru finalizarea lor fiind septembrie 2020. Valoarea contractului iniţial este de 14.511.433, 94 lei (fără TVA).

Lucrările sunt realizate de asocierea de firme formată din: SC Freyrom SA (lider de asociere), SC Procons Group SRL (asociat), SC Integrated Road Solutions SRL (asociat), SC Electro Excel Green Consulting SRL (asociat) și SC Abed Nego Com SRL (terț susținător).