Lucrările la pasajul suprateran de-a lungul Căii Borșului, în zona Parcului Industrial I, au avansat considerabil, structura acestuia fiind deja finalizată.

„În prezent, constructorii lucrează la realizarea rampelor de la cele două capete ale pasajului. Se montează, de asemenea, predalele, elemente de susținere a plăcii de suprabetonare a structurii pasajului, care urmează să fie turnată în următoarele săptămâni.

Lucrările urmează să fie finalizate înaintea termenului contractual de anul viitor. După turnarea plăcii de suprabetonare, deschiderea traficului pe pasaj va fi iminentă. În condițiile în care nu vor apărea întârzieri în execuție, cauzate de motive obiective, mașinile vor putea circula pe pasaj începând deja cu luna septembrie a acestui an”, a menţionat Primăria Oradea.

În paralel cu executarea acestor lucrări, constructorii vor amenaja și calea de legătură dintre noul drum colector, situat de-a lungul Căii Borșului, și terminalul intermodal aflat în apropiere. De asemenea, vor fi mutați mai mulți stâlpi de înaltă tensiune, care se află pe amplasamentul viitorului drum de legătură.

Lucrările de construire a pasajului din Calea Borșului au fost atribuite de municipalitate anul trecut, pentru suma de 53,7 milioane de lei, către o asociere de firme reprezentată de Freyrom. Proiectul, finanțat din fonduri europene, a început în decembrie 2023 și include și construcția unui drum colector lung de 2,2 kilometri de-a lungul Căii Borșului, precum și amenajarea drumului de legătură dintre acesta și terminalul intermodal din zona Gării Episcopia.