În maximum două săptămâni, comercianţii din bazarul Pieţei Rogerius se vor muta în partea din spate, unde lucrările de amenajare sunt apoape finalizate. Mai întâi, însă, trebuie terminate lucrările de asfaltare din jurul pieţei, pentru a permite accesul cumpărătorilor în incintă.

Primul din cele trei tronsoane ale noii pieţe agroalimentare din Rogerius este aproape finalizat, urmând ca aici să fie relocaţi, în perioada următoare, comercianţii din bazar. Liviu Andrica, directorul Administraţiei Domeniului Public, a precizat că a fost demarată o procedură de lucru pentru comercianţii din piaţă, care vor ocupa cele 132 de module, hala de lapte cu 48 de mese şi cele 8 spaţii comerciale din tronsonul I.

„Cei care au avut până acum o masă în piaţă vor ocupa un modul, cei care au avut între 2 şi 4 mese vor ocupa un modul de 4 mp, cei care au avut 5-6 mese vor ocupa două module, iar celor care au avut între 6 şi 18 mese li se vor aloca 8 spaţii. Fiecare agent economic ştie unde se va muta, de îndată ce se vor finaliza lucrările la tronsonul cu module şi se vor finaliza accesele. Momentan relocarea este temporară, ei urmând să fie redistribuiţi o dată cu finalizarea lucrărilor la tronsonul III", a declarat Andrica, menţionând că mai trebuie asfaltate drumurile din jurul pieţei pentru a permite accesul cumpărătorilor, precum şi montarea echipamentelor. Potrivit constructorului, structura noii construcţii este realizată din prefabricate, iar deasupra tronsonului I vor fi amplasate panouri solare. În ceea ce priveşte tronsonul II, acesta este gata din punct de vedere al structurii, o parte din lucrări urmând să fie finalizate în acest an. Potrivit proiectului, deasupra tronsonului II va fi amenajat un parc cu terase şi bănci. Încălzirea este realizată prin pardoseală, pe bază de curent şi pompe de căldură, pentru o parte din energie urmând să fie folosite şi panourile solare.

„Lucrarea este o provocare pentru noi, deoarece este o lucrare complexă, pe care ne dorim să o finalizăm în termenele asumate faţă de finanţator şi să o putem da în folosinţă cât mai repede", a declarat Marius Moş, directorul Direcţiei de Dezvoltare din cadrul Primăriei. Centrul de Afaceri cu Produse Agroalimentare din zona Rogerius este o construcţie cu regim de înăltime Sp+P+Ep, în conformitate cu tema de proiectare elaborată de către beneficiar. El va ocupa suprafaţa actualei pieţe agroalimentare Rogerius. Execuţia lucrărilor a fost împărţită în trei tronsoane. Tronsonul I - partea din spate a fostei Pieţe Rogerius, mărginit de str. Pascal. Predeal şi Sadoveanu, va fi destinat sectorului de lactate şi sectorului de bazar, tronsonul II - partea din mijloc a fostei Pieţe Rogerius, flancat de Tronsonul 1 şi 3, precum şi de străzile Predeal şi Sadoveanu, va fi destinat sectorului de legume-fructe, magazinelor alimentare şi magazinelor de carne, iar tronsonul III - partea dinspre strada Corneliu Coposu (partea din faţă a fostei Pieţe Rogerius), va fi ocupat de panificaţie, produse bio şi apicole, produse împachetate şi tradiţionale, flori, dar şi încă o zonă de bazar. Etajul I al clădirii va fi folosit pentru alimentaţie publică şi pentru zona administrativă. Perioada de implementare a proiectului este 1 octombrie 2012 - 30 iunie 2015. Valoarea totală a bugetului proiectului este de 7.707.912,40 euro. Bugetul aferent investiţiei pe care Municipiul Oradea o va realiza este 6.705.313,40 euro, cu TVA inclus.