Municipalitatea orădeană a solicitat avizul arhitectului-şef pentru proiectul de regenerare urbană a terenului situat pe str. I.C. Brătianu, mai exact în capătul Parcului Brătianu.

Proiectul, avizat în cadrul Comisiei de Urbanism, prevede demolarea construcțiilor parazitare existente, realizarea zidului de sprijin spre str. Olteniei, amenajare a 92 de locuri de parcare din care 6 pentru persoanele cu dizabilități și amenajarea unei suprafețe cu spații verzi de cca 1.500 mp.

„Spațiile verzi se vor regăsi în trei zone. Prima zonă va avea 680 mp și va cuprinde zonele verzi delimitate de trotuar, parcare și baza zidurilor de sprijin, precum și alveolele care delimitează parcările. În această zonă, spațiile verzi vor avea o dispunere aproape orizontală și vor fi formate din arbori și arbuști. A doua zonă va avea 574 mp și va cuprinde zonele verzi delimitate de zidul de sprijin proiectat și zidul de sprijin existent la strada Olteniei. În această zonă, pe taluzul inclinat va fi prevăzută folie antiburuieni, saltea geocelule cu o înălţime de 10 cm, 30 celule/mp, fixate cu ancore în stratul suport.

Zona a treia va avea o suprafață de 202,00 mp. Este zona din jurul punctului de transformare. În această zonă se vor planta plante perene (mix de 9 plante/mp). Pentru a împiedica dezvoltarea buruienilor pe toată suprafața va fi prevăzută folie antiburuieni și tuf vulcanic de culoare maro de aproximativ 10 cm grosime”, precizează Primăria Oradea.

Odată cu lucrările de amenajare a parcării, se vor realiza și lucrările de canalizare pluvială, precum și cele care vor asigura iluminatul public.