Primăria Oradea a predat ieri, 13 septembrie, amplasamentul pentru modernizarea străzii Romer Floris. Urmează organizarea șantierului în vederea începerii lucrărilor.

„Strada se află în partea de sud a municipiului, în cartierul Nufărul, pornește din str. Apateului și face legătura cu Leonardo da Vinci. Pe această stradă, cu o lungime totală de 470 m, circulația se desfășoară mai greoi, neexistând nici trotuare, nici canalizare pluvială”, precizează municipalitatea.

În cadrul lucrărilor de modernizare, urmează să se asfalteze carosabilul, care va fi încadrat cu borduri. Structura rutieră va avea următoarea compoziție: strat de uzură din beton asfaltic, strat de legătură din beton asfaltic, strat de bază din balast stabilizat și strat de fundație din balast. De asemenea, se vor amenaja trotuarele și accesele la proprietăți, iar prin pantele transversale și longitudinale proiectate apa pluvială va fi condusă spre rigolele de la marginea carosabilului și la gurile de scurgere.

În zona trecerilor de pietoni și a acceselor la proprietăți, bordurile se vor coborî pentru a facilita accesul persoanelor cu dizabilități și a autoturismelor.

Lucrările vor fi executate de firma Dumexim și au ca termen de realizare 3 luni. Valoarea contractului de lucrări este de 946.527,72 lei (fără TVA).