A început modernizarea străzii Veteranilor, utilajele lucrând în prezent la realizarea canalizării pluviale, respectiv la săparea șanțurilor, introducerea tuburilor de canalizare și a căminelor.

 

Strada Veteranilor este situată în partea de vest a municipiului, în cartierul Ioșia și pornește din Centura Oradea. Are o lungime de 631 m, cu două benzi de circulație.

„După finalizarea canalizării pluviale, vor începe lucrările la partea carosabilă, respectiv la drum, trotuare și accesele la proprietăți. Totodată, de-a lungul străzii se vor amenaja spații verzi generoase, cu o suprafață de cca 2.800 mp, între partea carosabilă și trotuar, precum și între trotuar și limitele de proprietate. Sistemul de iluminat al străzii va fi și el modernizat, în plus urmând să fie montați doi stâlpi pentru zona care momentan este neiluminată”, a precizat primarul Florin Birta.

Se vor amenaja trotuare de-o parte și de alta a străzii, iar accesele auto și pietonale la proprietăți se vor realiza până la limita cadastrală, având aceeași structură rutieră ca și strada proiectată.

„În ceea ce privește colectarea apelor de pe suprafața părții carosabile, aceasta va fi asigurată prin pante transversale și longitudinale spre gurile de scurgere proiectate la marginea carosabilului, de unde vor fi conduse mai departe către căminele colectoare.

Dacă acum strada Veteranilor este doar la nivel de pietruire slabă, fără trotuare și fără elemente corespunzătoare de scurgere a apelor, după încheierea lucrărilor aceasta va avea toate elementele unei infrastructuri rutiere moderne”, menţionează municipalitatea orădeană.

Termenul de execuție este de 4 luni.  Executantul lucrărilor este Global Industrial, valoarea contractului de lucrări fiind de 1,7 milioane lei.