Continuă lucrările de amenajare a zonei publice situate deasupra parcării subterane din strada Independenței, pe amplasamentul delimitat de strada Independenței, malul Crișului Repede, Sinagoga Sion și Podul Sf. Ladislau.

„În prezent se lucrează la zona de trepte exterioare și gradene, ce vor conduce către promenada de pe malul Crișului Repede. Acestea vor fi îmbrăcate în plăci de granit.

De asemenea, se lucrează la structura de beton și la părțile de rezistență ale pavilionului (Corpul C1). Aici se montează armătura la zona de pereți și cuve, urmând cofrarea și turnarea betonului. Elementul principal al amenajării îl reprezintă corpul de clădire C1, care va găzdui galeria de artă și un spațiu expozițional, care va putea fi folosit de artiștii plastici. Cupola de sticlă a spațiului expozițional va fi decorată în stil Art Nouveau, cu elemente florale, dar și cu elemente geometrice de tip Secession”, precizează Primăria Oradea.

Corpul C1 va avea regim de înălțime P+etaj, fiind prevăzut cu pereți cu gradene de apă și o fântână arteziană perimetrală. Acesta va fi supraetajat, realizându-se un acces în parcarea subterană. Fațadele etajului vor fi retrase față de planul parterului și vor fi  realizate din pereți din sticlă.

Mobilierul urban va fi reprezentat prin bănci de granit cu jardiniere și stâlpi de iluminat cu panouri fotovoltaice.

Corpul C2  are regimul de înălțime parter și va găzdui un punct de informare turistică.

Corpul C3, cu regim de înălțime P, va găzdui un spațiu comercial, realizat din structură ușoară metalică și închis cu pereți cortină, care se vor putea deschide pe timpul verii.

În ce privește zona de pământ neamenajată, de la parcare până la Podul Sf. Ladislau, care include Statuia Mihai Eminescu, aici vor fi realizate alei pietonale cu mobilier urban, zone verzi cu jardiniere, urmând să fie plantați copaci și arbuști.

Proiectul elaborat de Muun Concept A.B. și arhitectul Pafka Ernest este edificat către firma Construcții Bihor, în urma unei licitații publice. Valoarea lucrărilor este de 18.573.655,30 lei fără TVA.