Se lucrează la Piațeta Independenței. Constructorul toarnă, în aceste zile, șapa deasupra parcării subterane, după care se va trece la montarea granitului și a porfirului. Valoarea lucrărilor este de puțin peste 18.57 milioane de lei.

În ceea ce privește pavilionul expozițional, adică corpul C1, aici structura de rezistență este realizată complet, fiind amplasată structura metalică a pavilionului.

Lucrările la Corpul C2, cel care va găzdui un punct de informare turistică, avansează și ele, aici a fost finalizată hidroizolația la acoperiș, precum și instalația sanitară și de încălzire, iar momentan se lucrează la partea de instalații electrice, la ambele corpuri.

La Corpul C3, care va găzdui un spațiu comercial realizat din structură ușoară metalică, este finalizată partea de hidroizolație a acoperișului și lucrările de montare a structurii de rezistență.

Totodată, pe amplasamentul delimitat de strada Independenței, malul Crișului Repede, Sinagoga Sion și Podul Sf. Ladislau au fost realizate instalațiile de irigații inclusiv partea de hidroizolație, urmând ca joi, 22 noiembrie să se toarne șapa. În parcare se lucrează la camera tehnică a cascadelor și la oglinzi de apă, instalațiile cuvelor au fost montate încă din toamnă.  Lucrările sunt realizate de Construcții Bihor, valoarea lucrărilor fiind de puțin peste 18,57 de milioane de lei.

Investiția constă în construirea a trei corpuri de clădiri - C1, C2 și C3 cu funcțiuni diverse, precum și amenajarea platformelor pietonale, zonei de spații verzi și dotarea cu mobilier urban.

Primăria Oradea a organizat un concurs de soluții pentru alegerea unui proiect de amenajare a zonei publice peste parcarea subterană, care să reprezinte un simbol pentru oraşul Oradea, iar în urma votului public, a fost ales proiectul care se realizează în stil Art Nouveau și elemente geometrice de tip Secession.