Lucrările la Piațeta Nufărul avansează, stadiul de realizare fiind de 80%. Această investiție va contribui la o nouă imagine urbană a cartierului, rezultatul avut în vedere fiind un spațiu urban contemporan, accesibil, sigur și prietenos pentru locuitorii orașului.

Până în prezent au fost efectuate lucrări de terasamente, lucrări de infrastructură, realizarea instalațiilor electrice, alimentare cu apă, irigații și canalizări, instalarea de borduri, rigole, pavaje, lucrări de construcții strat suport din beton, amenajarea zonelor verzi, lucrări pentru amenajarea locurilor de joacă, platforme cu structură metalică, corpuri iluminat, stâlpi iluminat drepți, instalare stație biciclete, instalare mobilier urban, instalare infopoint și panouri info.

„În perioada următoare va avea loc amenajarea spațiilor verzi, plantări, finalizare platforme cu structură metalică placate cu lemn, instalare bolarzi, amenajare locuri de joacă, instalare stâlpi de iluminat curbați. În incinta pieței se vor amenaja 8 platforme de lemn, cu rol de odihnă. Suprafața cumulată a acestora este de aproximativ 230 mp. De asemenea, se vor însămânța 480 mp de gazon nou, din totalul de 2.050 mp de spațiu plantat”, precizează municipalitatea orădeană.

Lucrarea face parte din proiectul „Mobilitate policentrică în Municipiul Oradea - coridor Magnolia, Cazaban, Nufărului”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Investiția „Amenajarea zonei pietonale din strada Nufărului, municipiul Oradea” este realizată de firma Gavella, valoarea contractului fiind de 6.756.844,27 lei (fără TVA).

Intervenția propusă urmărește o reconfigurare a pieței pentru a permite accesul facil al pietonilor și al bicicletelor, redarea trotuarelor circulației pietonale, eliminarea pe cât posibil a barierelor arhitecturale, realizarea unui ambient plăcut și contemporan, prin amenajarea spațiilor verzi.