Municipalitatea orădeană a semnat contractul pentru amenajarea unui nou parc în Cartierul Tineretului, cu o suprafață de peste 1,5 hectare. Lucrarea va fi realizată de către asocierea Construcții Bihor - lider de asociere și Proexco - asociat.

Contractul prevede amenajarea unui parc de cartier pe o suprafață de 15.703 mp în zona de pădurice situată pe strada G. Bacaloglu, în vecinătatea Cartierului Tineretului. Proiectul, în valoare de 1.692.824,11 lei fără TVA, este finanțat în cadrul Programului de Bugetare Participativă derulat de Primăria Oradea. Durata lui este de 6 luni, din care 2 luni pentru faza de proiectare și 4 luni pentru faza de execuție. Noul parc de cartier va deservi aproximativ 300 de locuințe individuale. În momentul de față terenul este neamenajat, o parte din vegetație fiind crescută spontan.

„În cadrul proiectului se vor amenaja un parc cu loc de joacă pentru copii, alei pietonale dotate cu bănci, zone verzi și se vor realiza două terenuri de sport multifuncționale. În prezent, zona este lipsită de facilități de agrement și sport”, a precizat Adina Popa, directorul adjunct al Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Oradea.

Potrivit Primăriei Oradea, reţeaua de alei asfaltate va avea o suprafață de 1.365 mp și marchează sectoarele de vegetaţie, asigurând circulaţia pietonală, accesul bicicletelor,  precum şi accesul la locurile de joacă pentru copii. Locurile de joacă vor fi dotate cu leagăne, căsuţe cu turnuri, echipamente multifuncționale în funcție de categoria de vârstă.

Totodată, vegetația arboricolă prezentă pe amplasament va fi completată cu 132 de arbori din speciile stejar, arţar, prun ornamental și catalpa.

În parc se vor monta 37 bănci în zona locurilor de joacă, a terenurilor multifuncționale și pe lângă alei. De asemenea, se vor amplasa 11 coșuri de gunoi.

Pentru realizarea iluminatului public în noul parc din zona Cartierului Tineretului din Oradea se vor monta 34 de corpuri de iluminat cu LED pentru iluminarea aleilor, 3 corpuri de iluminat cu LED pentru iluminarea locului de joacă, iar pentru realizarea nocturnei, la cele două terenuri de sport se vor monta 16 corpuri de iluminat LED.

Stropirea spațiului verde se va realiza manual, din 6 robinete subterane cu adaptor de furtun.