Construirea unei piscine acoperite care să deservească locul de joacă pentru copii de pe strada Plaiului, dar și amenajarea unei săli multifuncționale și a unui antreu acoperit la Parohia Ortodoxă Română Velența II de pe Calea Clujului sunt câteva dintre proiectele discutate în cadrul Comisiei municipale de urbanism și amenajare a teritoriului (CMUAT) din data de 31 mai.

 

Piscină acoperită pe strada Plaiului

O persoană fizică a solicitat aviz Arhitect Șef pentru construirea unei piscine acoperite și împrejmuire teren în zona străzii Plaiului, nr. 13 P, piscină care să deservească locul de joacă și activități pentru copii existent aici.

„Amplasamentul cu o suprafață de cca. 1.000 mp se află în zona de dealuri a orașului, într-o arie ce beneficiază de utilitățile specifice. În ceea ce privește structura urbană, aceasta este una coagulată, prin urmare orice investiție care se realizează aici reprezintă un posibil impuls pentru dezvoltările ulterioare ale zonei”, a precizat viceprimarul Marcel Dragoș.

Potrivit proiectului, piscina acoperită va avea o suprafață construită de 270 mp și anexe, respectiv sală de mese, vestiar, grupuri sanitare și sală de așteptare. Tot în vecinătatea acesteia se va amenaja o terasă acoperită.

Accesul auto si pietonal se poate realiza din strada Plaiului pe partea sudică.

Sală multifuncțională la Parohia Ortodoxă Velența II

Un alt proiect analizat este cel depus de Parohia Ortodoxă Română Velența II, care a solicitat aviz Arhitect Șef pentru construirea unei săli multifuncționale și a unui spațiu acoperit la intrarea din față a lăcașului de cult situat pe strada Calea Clujului, nr. 139.

„Înaintea analizării proiectului, comisia a solicitat imagini adiacente complexului Kaufland din imediata apropiere, pentru o integrare unitară. Abordarea volumetrică a zonei de acces în lăcașul de cult încearcă să folosească limbajul arhitectural specific clădirii principale pentru o integrare coerentă. Astfel, terasa existentă în acest moment, improprie ca arhitectură, urmează să fie desființată și înlocuită cu noua volumetrie”, a precizat Radu Fortiș, arhitectul-șef al orașului.

Sala multifuncțională va deservi enoriașii, care vor putea ține aici parastase și alte evenimente religioase. Aceasta se va construi în spatele casei parohiale existente, va avea o suprafață de 72 mp și regim de înălțime parter. În cadrul acesteia se vor amenaja grupuri sanitare, dar și un depozit destinat uneltelor de grădinărit.