În cadrul lucrărilor de reabilitare a coridorului Nufărul-Cantemir, s-a finalizat asfaltarea tronsonului cuprins între strada Meiului și Ciheiului, pe partea stângă, urmând să fie turnat stratul de uzură.

Lucrările vor continua cu amenajarea trotuarelor pe ambele părți ale carosabilului, a pistei de biciclete pe dreapta și montarea stâlpilor de iluminat. Odată finalizată această etapă, urmează amenajarea tronsonului Ciheiului - capăt Nufărului.

„S-a turnat stratul de binder de la strada Meiului până la strada Ciheiului, realizându-se inclusiv racordurile de intrare spre complexul comercial Lotus. În continuare, se vor trasa marcajele provizorii, cu culoarea galbenă, urmând ca apoi circulația să se reia pe ambele sensuri. În același timp, se lucrează și la consolidarea podurilor de peste pârâul Peța”, a precizat viceprimarul Marcel Dragoș.

Contractul de execuție lucrări pentru reabilitarea coridorului Nufărul-Cantemir a fost semnat la finalul lunii noiembrie 2020, finanţarea acestui proiect realizându-se prin fonduri europene, Primăria Oradea având o contribuţie de 3%.

Proiectul intitulat „Creșterea mobilității urbane din zona Nufărul-Cantemir” se realizează prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 și prevede reamenajarea carosabilului, a trotuarelor, a pistelor de biciclete, realizarea de amenajări peisagistice, mobilier urban, spații verzi, intervenții la calea de tramvai și lucrări de apă-canal aferente străzilor Nufărului și Dimitrie Cantemir.

Executantul lucrărilor este asocierea formată din Drumuri Bihor - lider de asociere, Trameco - asociat 1 și Drum Asfalt - asociat 2, iar valoarea contractului este de 50.634.357,12 lei fără TVA.

În cadrul proiectului sunt montați stâlpi inteligenți, astfel tramvaiul va avea acces liber, neîngreunat de circulație și își va putea crește viteza cu până la 30 km/h. Vor fi modernizaţi peste doi kilometri și jumătate de drum şi peste 6 kilometri de trotuar. În plus, vor fi amenajați peste 2 kilometri de piste pentru biciclişti şi 48.000 metri pătraţi de spaţiu verde.