Lucrările de reabilitare a DN 76 pe tronsonul Oradea-Hidișelul de Sus sunt realizate în proporție de 53%, potrivit Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Bihor.

„La solicitarea prefectului Dumitru Țiplea, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj a prezentat un raport privind stadiul lucrărilor de reabilitare a DN76 Oradea-Deva. Astfel, la data de 4 mai 2020, lucrările pentru sectorul 3 al DN76, cuprins între km 166 (Hidișelul de Sus) și km 180 (Oradea), sunt realizate în proporție de 53%”, a anunțat, ieri, cancelaria prefectului.

Conform raportului prezentat de conducerea DRDP Cluj, lucrările care se execută în această perioadă în cadrul sectorului 3 cuprind: realizarea suprastructurii podului din stațiunea Băile Felix; asfaltarea cu mixtura asfaltică BAD20 în comuna Sânmartin; realizarea de rigole carosabile și de rigole pereate; realizarea de căi de acces către proprietățile adiacente drumului.

Lucrările sunt realizate de către asocierea Drum Asfalt - Trameco - Drumuri Bihor (Selina Grup), valoarea contractului de execuție pentru sectorul 3 fiind de 31,14 milioane lei.

„Reamintim că reabilitarea DN76 Oradea-Deva, un proiect așteptat de 20 ani de bihoreni, are o valoare totală de aproape 162 milioane lei și marchează cea mai mare investiție a Direcției Regionale de Drumuri și Poduri în zona de Nord-Vest pentru anul 2020”, mai menționează cancelaria prefectului.