Consiliul Județean Bihor a semnat joi, 10 martie, contractul de proiectare și execuție a lucrărilor de reabilitare la drumul județean DJ 795 Salonta - Tinca.

„Această licitație s-a derulat, din păcate, pe o perioadă neobișnuit de lungă, deci nu este un succes. Ofertele s-au depus în 2019, dar a fost o cascadă de contestații și procese. Cert este că după o perioadă lungă am reușit să semnăm acest contract. Vom da ordinul de începere a lucrărilor până la finalul acestei luni. Durata de proiectare este prevăzută la șase luni. Dacă totul este în bună regulă, în toamnă ar urma să începem efectiv lucrările. Conform contractului, vor fi realizate în 3 ani, dar în baza discuției cu firma constructoare, am convenit să fie gata în 2 ani”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Lungimea drumului județean care urmează să intre în reparații este de 23,3 km, firma care va realiza lucrările fiind Diferit Cluj-Napoca. Valoarea contractului, din 2019, a fost de 71.934.985,57 lei, fără TVA. După indexarea la noile prețuri din piață, valoarea va crește la aproximativ 86 de milioane de lei.

Proiectul tehnic și execuția vor fi finanțate din bugetul propriu al Consiliului Județean Bihor, dar se caută oportunități pentru finanțarea acestora cu fonduri externe.