Amenajarea trotuarului de pe str. Republicii, situat între strada Snagovului (vizavi de Serviciul de Evidență a Persoanelor) și B-dul Magheru, a fost finalizată până în dreptul intrării la fosta policlinică, restul urmând să fie amenajat abia după reabilitarea acestei clădiri care va deveni sediul CJ Bihor.

Municipalitatea orădeană precizează că, în această săptămână, au fost montați patru stâlpi de iluminat stradal. Totodată, pe marginea trotuarului au fost plantați 6 frasini, în jurul fiecăruia fiind amenajat un spațiu verde protejat cu un grătar metalic.

„Amenajarea trotuarului de pe str. Republicii vine în completarea celorlalte proiecte derulate de municipalitate pentru extintderea spațiului pietonal, cu scopul creșterii atractivității zonei centrale și redării ei pietonilor, dar și a unui mediu mai curat, mai puțin poluat”, susține viceprimarul Florin Birta.

Amenajarea acestui trotuar a foste demarată la finalul anului trecut, când s-a realizat primului tronson, cel cuprins între strada Gheorghe Dima și Bulevardul Magheru. Trotuarul a fost pavat cu piatră porfir, în cadrul contractului fiind prevăzute mai multe lucrări: modernizare trotuar cu o lățime variabilă între 2 m și 4 m; lucrări de colectare și evacuare a apelor pluviale, fiind prevăzute rigole din granit; instalație electrică de iluminat exterior; amenajare spațiu verde.

Pe zona adiacentă trotuarului în perimetrul dintre str. Snagovului – str. Republicii și str. Gh. Dima a fost turnat un covor asfaltic pe aleea carosabilă.

Lucrarea s-a realizat în baza contractului de lucrări proiectare și execuție încheiat în luna iunie a anului trecut cu asocierea Gavella (lider de asociere – executant), Porfido Ed Arte Consorzio Stabile (asociat) și Edildrum Construct(asociat – proiectant). Valoarea contractului este de 1.370.569,81 lei fără TVA. Suprafața totală amenajată este de 1.004 mp, iar suprafața pavată cu piatră este de 996 mp.