Lucrările la Sala de Sport Polivalentă sunt realizate în proporție de 40%. Construcția este ridicată pe amplasamentul fostei piețe de vechituri, lângă Aeroportul Oradea, vizavi de Cartierul Europa, între fostul tancodrom şi Era Shopping.

Sala de Sport Polivalentă va avea o capacitate de 5.000 de  locuri și  va putea găzdui diverse competiții interne (handbal, baschet, volei), dar și evenimente internaționale, congrese, concerte, expoziţii, târguri etc. Investiția este derulată de Compania Națională de Investiții în colaborare cu Primăria Oradea. În septembrie 2016 a fost predat amplasamentul către Compania Națională de Investiții, iar în februarie 2018 s-a semnat contractul de lucrări între CNI și asocierea Construcții Erbașu - Intergroup Engineering - Delta ACM 93 - Trameco.

„Primăria Oradea contribuie cu o parte din banii necesari pentru construcția efectivă a sălii și, de asemenea, va suporta integral partea de conectare a sălii la ceea ce se află în jur: parcul din jurul sălii de sport, racordarea la utilități (apă, canalizare, termoficare, energie electrică), parcările aferente și drumurile de acces”, a declarat Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea.

Mai exact, din totalul sumei pentru acest obiectiv, de 27,6 milioane de euro, Primăria Oradea va asigura 5,2 milioane euro, reprezentând 19% din valoarea investiției. Valoarea lucrărilor la construcția efectivă a Sălii Polivalente este, conform contractului, de 96.435.177,5 lei, respectiv 20,5 milioane euro.

Până acum au fost realizate fundațiile construcției și turnarea plăcii de beton de la parter și de la etaje. În prezent, situația privind structura de beton este următoarea: la sala mare – planșeu parter 100%; planșeu etaj 1 – 85%; planșeu etaj 2 – 45%; la sala de antrenament – s-au turnat grinzile peste parter; la  gradene prefabricate tribună – executate în proporție de 95%. „La șarpanta metalică s-a livrat parțial confecția metalică în șantier, iar în perioada următoare va începe preasamblarea fermelor metalice și ulterior montajul lor”, precizează Primăria Oradea. Pe de altă parte, închiderile perimetrale la zidăria de la parter au fost realizate în proporție de 95%, compartimentările interioare din gips cartonde la parter au fost realizate în proporție de 90%, ferestrele de la parter – montate 100%, ușile de la parter – executat 100%, montat 40%. De asemenea, se lucrează la instalațiile termice, ventilații, desfumare, sanitare, electrice pe parter.

În ceea ce privește introducerea utilităților, realizarea acceselor, parcărilor și amenajărilor exterioare, este în lucru studiul de fezabilitate aferent acestora.