Municipalitatea orădeană va reabilita șase străzi din cartierul Episcopia, în această spătămână urmând să fie demarată licitația pentru proiectare și execuția lucrărilor. Valoarea estimată a investiției este de 3,9 milioane euro.

Cele șase străzi unde vor fi realizate lucrări de modernizare sunt: Drumul Hotarului, Ciucașului, Cântărețului, Moviliței, Valea Frumoasă și Dealului. Potrivit municipalității, aceste străzi se află în prezent într-o stare tehnică precară, ce se accentuează din cauza lipsei îmbrăcăminții rutiere și a sistemului deficitar de colectare și evacuare a apelor din zona drumului.

Străzile au o lungime totală de 4,3 km și sunt situate în zona de deal, între str. Matei Corvin și extinderea drumului expres la care se lucrează acum.

Prin aceste lucrări de reabilitare, un cartier vechi al Oradiei, care nu avea atâtea străzi modernizate, va intra practic în regimul urban. Valoarea estimată a lucrărilor de modernizare este de 3,9 milioane de euro. Fiind străzi situate pe deal se vor face consolidări de ziduri, pentru a consolida pereții care susțin aceste străzi. Totodată, canalizarea pluvială care colectează apele de pe drumul expres va fi preluată de canalizările care vor fi amenajate în cartiere, în așa fel încât să fie drenate toate apele”, a precizat primarul Iliea Bolojan,

Odată modernizate aceste străzi, va fi asigurată și legătura dintre drumul expres și cartieul Episcopia, astfel încât să existe acces atât de pe str. Matei Corvin, cât și de pe drumul expres.

Licitația pentru aceste lucrări va fi demarată în această săptămână. Termenele prevăzute sunt: trei luni pentru achiziția lucrărilor, o lună pentru proiectare și patru luni pentru execuția propriu-zisă.