Municipalitatea orădeană anunţă că au fost semnate contractele de finanțare pentru reabilitarea a șase unități de învățământ din Oradea, cu bani europeni. Valoarea proiectelor este de 10,5 milioane de euro, cu TVA inclus.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a semnat contractele de finanțare pentru proiectele care vizează reabilitarea și creșterea eficienței energetice la unități de învățământ din Oradea.

Este vorba despre Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”, Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller” - sediul din Piața Cazărmii, Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”, Școala Gimnazială „Octavian Goga” și un proiect care vizează Grădinița nr. 52 și Creșa nr. 3. Valoarea totală a celor cinci proiecte este de 10,5 milioane euro (TVA inclus).      

Aceste proiecte au fost depuse de către Primăria Oradea prin Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională (DMPFI) și sunt finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta 5 – Valul Renovării.

Lucrările care vor fi executate pentru creșterea eficienței energetice sunt reabilitarea termică a fațadelor, acoperișului și subsolului, înlocuirea tâmplăriei, intervenții la instalațiile termice și electrice pentru creșterea eficienței din punct de vedere energetic, precum și gestionarea inteligentă a energiei.