Au început lucrările de modernizare a Parcului Petőfi din Oradea. Muncitorii pregătesc terenul, demontând echipamentele de joacă, coșurile de gunoi și mobilierul urban.

Intervențiile au fost gândite în așa fel încât să nu altereze caracterul istoric al parcului. Amenajările au la bază un studiu peisagistic care vizează intervenții pe 11 zone din parc, fără a afecta arborii maturi cu valoare dendrologică şi istorică. În urma acestora, suprafața verde va crește cu 6,77%, de la 16.932 mp la 18.079 mp.

Proiectul vizează următoarele obiective și activități: amenajare/uniformizare alei, scări de acces și refacerea structurii acestora; introducere de funcțiuni noi în zona centrală: alimentație publică și terasă; restaurarea zidurilor de sprijin și reamenajarea zonei cu pergole; reamenajarea fântânii - grădină japoneză și iaz; reamenajarea spațiului de joacă pentru copii; reamenajarea zonelor verzi - plantații noi; dezafectarea unor construcții utilitare existente; direcționarea apelor pluviale.

De asemenea, proiectul prevede realizarea iluminatului public și a sistemului de curenți slabi (necesari pentru montare camere video, wifi), realizarea sistemului de irigație automatizat, montarea mobilierului urban (bănci, coșuri de gunoi, indicatoare de orientare, rastel biciclete), dar și amplasarea unor toalete moderne cu sistem de auto-curățare.

În total, suprafața verde amenajată va fi de 18.079 mp, a aleilor pietonale asfaltate de 849 mp, suprafața aleilor pietonale cu piatră cubică 1.794 mp, suprafața aleilor pietonale cu piatră spartă 95 mp, suprafața de tartan a locului de joacă 318 mp, iar suprafața bazinului japonez de 311 mp.

Lucrările sunt executate de Dumexim, durata fiind de 12 luni. Valoarea contractului se ridică la puțin peste 7 milioane de lei, din care 160 de mii de lei proiectarea, iar restul de aproape 6.9 milioane lei execuția propriu-zisă.