Compania Națională de Drumuri și Autostrăzi derulează lucrări de refacere a asfaltului pe un tronson al centurii municipiului Oradea, urmând ca, din această săptămână, să înceapă lucrările de refacere a stratului de uzură și pe cel de-al doilea tronson.

Primul tronson la care se lucrează în prezent e cuprins între girația de pe B-dul Ștefan cel Mare (inclusiv sensul giratoriu) şi până după sensul giratoriu de pe Calea Sântandreiului. Este vorba de aproximativ 5 km de drum, unde se reface stratul de uzură, prin frezarea asfaltului vechi și așternerea unui nou strat de asfalt. Lucrările au început în data de 22 iunie și sunt executate de firma Drum Construct.

Cel de-al doilea tronson din centură, la care vor începe lucrările în această săptămână, e cuprins între zona Magazinului Praktiker, zona unde se termină pasajul de pe DN 76, și până la sensul giratoriu de la intersecția cu drumul care duce spre Metro. Această porțiune are cca 2 km. Aici, peste stratul de asfalt existent se va așterne un nou strat de mixtură asfaltică subțire (șlam bituminos). Momentan, lucrările sunt în pregătire, fiind realizate de firma Sat Reabilitare Reciclare. Valoarea lucrărilor pentru cele două tronsoane este de 4.000.000 lei.

„Mulțumim Companiei Naționale de Drumuri și Autostrăzi pentru aceste investiții, dar și Instituției Prefectului Județului Bihor pentru sprijinul acordat în derularea acestor lucrări. Lucrările care se fac sunt deosebit de utile atât pentru orădenii care folosesc centura, cât și pentru ceilalți participanți la trafic, care doar tranzitează orașul. Pentru decongestionarea traficului pe centură, Primăria Oradea a realizat până în prezent două pasaje supraterane peste centură, cel din Nufărul și cel din Calea Aradului, iar în prezent lucrează la pasajul suprateran peste centură din zona Universității Oradea”, a precizat viceprimarul Florin Birta.

În funcție și de condițiile meteo, lucrările la cele două tronsoane de pe centura municipiului vor fi finalizate în luna august.