Lucrările de creștere a eficienței energetice la fostul Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu”, în prezent parte a Spitalului Județean, continuă. Săptămâna aceasta a fost semnat contractul pentru etapa a doua. 

 

Proiectul „Creșterea performanței energetice a Spitalului Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu Oradea” a fost depus spre finanțare de Municipiul Oradea prin Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională prin Programul Regional Nord Vest 2021 - 2027, cu o valoare de aproape 13 milioane de lei (din care aproape 9.1 milioane de lei nerambursabili). Având în vedere faptul că lucrările propriu-zise au început cu întârziere din cauza pandemiei, a fost necesară realizarea acestui proiect în două etape de finanțare deoarece durata contractului de finanțare pentru prima etapă a proiectului nu putea depăsi data de 31 decembrie 2023, termen limită pentru proiectele din cadrul perioadei de programare 2014 - 2020.

Proiectul prevede reabilitarea și eficientizarea energetică a clădirii Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea din str. Corneliu Coposu nr. 12 și cuprinde următoarele lucrări: reabilitarea termică a anvelopei clădirii; reabilitarea sistemului de instalații de încălzire și ventilație; reabilitarea sistemului de instalații sanitare; reabilitarea sistemului de alimentare cu energie electrică și iluminat; înlocuirea unor ascensoare cu ascensoare performante din punct de vedere energetic; echiparea centralei termice cu echipamente specifice producerii apei calde, încălzirii/răcirii, ventilării.

În acest moment stadiul fizic al lucrărilor este de 85%, urmând lucrări de finisajele la interiorul clădirii, acestea fiind necesare ca urmare a eficientizării energetice și reabilitarea clădirii spitalului.

Lucrările sunt executate de Drum Asfalt – lider de asociere cu Nord Conforest – asociat 1, Trameco – asociat 2 și Termoline – asociat 3.

Durata contractului de finanțare este până la finalul anului 2024.