Lucrările de reabilitare energetică a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Oradea au fost demarate deja, urmând ca Spitalul Municipal să intre în reabilitare în perioada următoare. Valoarea celor două investiţii se ridică la peste 67 milioane lei.

Municipalitatea orădeană a anunţat, ieri, că au început lucrările de reabilitare energetică a Spitalului Judeţean, a căror valoare este de 37.149.515.73 lei. Lucrările sunt efectuate, în urma procedurii de licitație, de către asocierea Drum Asfalt, Nord Conforest, Trameco și Termoline. Potrivit contractului, termenul de execuție a lucrărilor este de 18 luni din data de 15 iulie 2020. Corpurile vizate sunt Policlinica, construită în anul 1979, cu o arie construită desfășurată de 7.853 mp și suprafață utilă totală de 5.295,25 mp, şi cel al Spitalului, construit tot în anul 1979, cu aria construită desfășurată de 12.450 mp, iar suprafața utilă totală de 9.283,75 mp.

În ceea ce priveşte Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu”, lucrările de reabilitare termică vor începe în perioada următoare. În cazul Spitalului Municipal, valoarea contractului privind execuția lucrărilor este de 30.323.373,17 lei fără TVA. În ambele cazuri, finanțarea lucrărilor se face din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 - 2020.

„Reabilitarea termică a celor două spitale va cuprinde următoarele lucrări: reabilitarea termică a anvelopei clădirilor; reabilitarea sistemului de instalații de încălzire și ventilație; reabilitarea sistemului de instalații sanitare; reabilitarea sistemului de alimentare cu energie electrică și iluminat; înlocuirea unor ascensoare cu ascensoare performante din punct de vedere energetic; echiparea centralei termice cu echipamente specifice producerii apei calde, încălzirii/răcirii, ventilării. Lucrările propuse atrag după sine și alte lucrări conexe, cum sunt reparații și refaceri”, menţionează Primăria Oradea.