Lucrările de modernizare a străzii Ion Irimescu, stradă perpendiculară pe drumul colector aferent drumului de centură (strada Ogorului), între strada Liviu Borcea și strada Ciheiului, au fost finalizate.

Lucrările de modernizare au început în 20 martie anul acesta și au fost executate de asocierea formată din Drumuri Orăşeneşti şi Proconsolutions. Prețul contractului a fost de 1.101.161,10 lei (fără TVA).

„Pe strada Ion Irimescu s-au făcut lucrări de amenajare a carosabilului cu îmbrăcăminte asfaltică, cu o lungime 374  m și lățime 6 m, amenajare de parcări și trotuare cu îmbrăcăminte asfaltică, au fost amenajate zonele verzi. De asemenea, au fost executate lucrări de terasare și săpături, s-a realizat un podeț dalat cu o lungime de 4,50 m și lățimea de 11,19 m în aliniament în dreptul canalului CT 17 (ANIF), s-a făcut racordarea la drumul colector aferent drumului de centură (strada Ogorului), între strada Liviu Borcea și strada Ciheiului, au fost montate borduri și stâlpi de iluminat public.

În cursul zilei de azi (ieri – n.r.), 10 noiembrie, se realizează trasarea marcajelor rutiere, după care drumul poate fi utilizat de către cetățeni. Prin realizarea acestei străzi noi, Primăria Oradea dorește fluidizarea traficului de pe strada Grigore Moisil, creându-se două ieșiri din această stradă, una la drumul colector și una pe strada Nicolae Șova”, a precizat Primăria Oradea.