Municipalitatea orădeană a anunţat că, în urma turnării primului strat de asfalt, circulația rutieră pe strada Meșteșugarilor a fost reluată pe ambele sensuri.

Până spre finalul lunii decembrie, s-a circulat pe un singur sens, cel în direcția străzii Lăpușului.

„Lucrările se desfășoară în cadrul proiectului de lărgire a străzii Meșteșugarilor la patru benzi. Acestea urmează să fie reluate odată cu încălzirea vremii și vor continua cu amenajarea accesurilor la proprietăți, a trotuarelor, a pistei de biciclete, a sensului giratoriu de la intersecția cu Oneștilor și cu turnarea ultimelor două straturi de asfalt pe carosabil”, precizează Primăria Oradea.

Proiectul prevede, de asemenea, plantarea aliniamentelor de arbori, pe ambele laturi ale străzii.

La finalul lucrărilor, pe strada Meșteșugarilor se va circula pe patru benzi de circulație, pe tronsonul care face legătura între Calea Aradului și strada Lăpușului, pe o lungime de 1,2 kilometri. Carosabilul va avea o lățime de 14 metri, iar pistele de biciclete vor fi amenajate pe ambele sensuri, fiecare având 1,5 metri lățime. Trotuarele vor avea lățimea de 2 metri.

Investiția este realizată de asocierea formată din Trebor Drum Construct și ProConSolutions, prețul contractului fiind de 8.446.599,58 lei, fără TVA. Termenul de execuție este de opt luni.

„Prin lărgirea la patru benzi a acestei artere, cartierul Ioșia va beneficia de un coridor rutier fluent. Acesta va fi continuat cu proiectul pasajului denivelat peste strada Ovid Densusianu și calea ferată, în vederea realizării unei conexiuni optime cu autostrada A3 și, ulterior, cu Drumul Expres Arad – Oradea”, mai menţionează municipalitatea orădeană.