Plata taxelor pentru pașapoarte și permise auto va putea fi efectuată online în Sistemul Național Electronic de Plată, respectiv pe platforma ghiseul.ro.

Plata pentru serviciile privind eliberarea şi schimbarea pașapoartelor electronice și a paşapoartelor temporare se va putea efectua online în contul Companiei Naționale „Imprimeria Națională” SA deschis la CEC Banks, inclusiv prin intermediul SNEP, respectiv ghiseul.ro. Documentele de plată emise anterior datei de 2 septembrie 2020 vor rămâne valabile pentru depunerea cererilor de eliberare a pașapoartelor.

Tot prin intermediul platformei ghiseul.ro se vor putea achita tarifele aferente emiterii certificatelor de înmatriculare, a autorizațiilor provizorii și a permiselor de conducere.

Măsura privind posibilitatea achitării online a serviciilor menționate vine în continuarea demersurilor pentru simplificarea şi digitalizarea administraţiei publice. Potrivit Autorității pentru Digitalizarea României procedurile de plată online pentru aceste servicii pe platforma ghiseul.ro sunt în curs de operaționalizare.