Primăria Oradea prin Direcția Tehnică a finalizat asfaltarea drumului colector aferent drumului de centură (strada Ogorului), între strada Liviu Borcea și strada Ciheiului, acesta fiind deschis circulației.

Lucrările la drumul colector au început în luna martie a acestui an și au fost executate de asocierea formată din Drumuri Bihor și Aquacons, prețul contractului fiind de aproape 2,47 milioane de lei (fără TVA). Lucrările propuse în cadrul proiectului au prevăzut realizarea carosabilului în lungime totală de 940 m, realizarea pistei de biciclete pe partea stângă cu o lungime 930 m și cu o lățime de 3 m, amenajarea trotuarului pe partea dreaptă cu o lungime de 921 m și o lățime de 2,5 m, realizarea spațiilor verzi, semnalizarea rutieră, realizarea canalizării pluviale și a rețelei de iluminat public.

„Utilitatea noului drum colector se simte deja, acesta preluând o parte din traficul de pe centură. Astfel, ieșirile de pe proprietățile adiacente zonei de centură nu se mai fac direct în șoseaua de centură, ci în drumul colector. Va crește așadar viteza de deplasare pe centură, evitându-se posibilele accidente cauzate de aceste ieșiri”, a declarat primarul Florin Birta.

În ceea ce privește lucrările de modernizare a străzii Ion Irimescu, stradă perpendiculară pe drumul colector, acestea se află la stadiul de turnare a stratului de binder, după care urmează turnarea stratului final de uzură. În funcțiile de condițiile meteo și de temperatura de afară, asfaltarea se va finaliza în cursul lunii viitoare.

Lucrările începute în 20 martie sunt executate de asocierea formată din: Drumuri Orășenești și Proconsolutions. Prețul contractului este de 1.1 milioane de lei (fără TVA).

Pe strada Ion Irimescu se fac lucrări de amenajare a carosabilului cu îmbrăcăminte asfaltică, cu o lungime 374  m și lățime 6 m,  amenajarea de parcări și trotuare cu îmbrăcăminte asfaltică și totodată se amenajează zonele verzi. Realizarea podețului dalat cu o lungime de 4,50 m și lățimea 11,19 m este deja finalizată.

Strada are două benzi de circulație, cu parcări pe ambele sensuri de mers și pistă de biciclete.

Realizarea acestei străzi noi va fluidiza traficul de pe strada Grigore Moisil, creându-se două ieșiri, una la drumul colector și una pe strada Nicolae Șova.