Beneficiind de un buget de aproape 40 de milioane de lei, Universitatea din Oradea va construi, în campusul central, un cămin și o cantină pentru studenți. Contractul a fost semnat sâmbătă, 6 iulie, de rectorul Constantin Bungău în prezența ministrului Educației, Ligia Deca.

Constantin Bungău, rectorul Universității din Oradea, a participat, sâmbătă, 6 iulie, la ceremonia semnării unor contracte de investiții în infrastructura educațională, finanțate prin PNRR. Evenimentul a avut loc la Cluj-Napoca, în prezența ministrului Educației, Ligia Deca.

„Așa cum am mai spus, ne dorim să asigurăm condiții «premium», în ceea ce privește infrastructura didactică, cazarea și masa celor care vor să învețe la Universitatea din Oradea”, afirmă prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău. „Când spun condiții «premium» mă refer la camere în care vor locui maxim doi studenți, camere dotate cu baie proprie. Ne dorim ca studenților noștri să le fie drag să învețe la Universitatea din Oradea”, a adăugat prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău.

Noul cămin va fi construit în vecinătatea bibliotecii Universității din Oradea, urmând să aibă parter și patru etaje. Vor fi, în total, 79 de camere, de câte două locuri, cu baie proprie. În plus, noul imobil urmează să le ofere studenților acces la oficii și săli de studiu.

Cantina cea nouă va avea 425 de locuri. Fiind amplasată în apropierea sălii polivalente a Universității, aceasta va asigura, așa cum afirmă rectorul, prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău, „servicii de masă pentru căminele studențești construite în acea zonă, cămine care, la rândul lor, vor putea să primească peste 1.800 de studenți”.

„Am semnat contractul de finanțare și așteptăm oferte din partea constructorilor. Procedurile de licitație au fost deja publicate pe site-ul instituției noastre. Universitatea are nevoie de constructori, serioși pentru că avem mult de construit”, a mai declarat Constantin Bungău.