Facultatea de Drept a Universității din Oradea organizează joi și vineri un eveniment științific special dedicat aniversării a 30 de ani de la reluarea învățământului juridic în Oradea. Cu această ocazie, prof. univ. dr. habil. Krisztina Karsai, de la Universitatea din Szeged, Ungaria, va deveni Doctor Honoris Causa al Universității din Oradea.

Pe parcursul anului, facultatea a marcat acest moment printr-o serie de evenimente științifice, pentru a menține viu în conștiința comunității spiritul academic al intelectualității din această zonă și pentru a reaprinde în aspirațiile tinerilor năzuința spre studiu și progres științific în domeniul Dreptului.

Evenimentul cu cea mai mare rezonanță va fi conferința națională cu participare internațională, intitulată „30 de ani de la reluarea învățământului superior juridic la Oradea. Dreptul spre viitor”.

„Este vorba de o nouă ediție a conferinței, care s-a instituționalizat deja în cadrul Facultății de Drept și care va include secțiuni dedicate istoriei facultății, o secțiune dedicată provocărilor învățământului juridic superior în prezent, precum și secțiuni în care vor fi abordate aspecte teoretice și practice de interes pentru membrii corpurilor profesionale din domeniul juridic. Totodată, evenimentul va include și ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa al Universității din Oradea prof. univ. dr. habil. Krisztina Karsai, de la Universitatea din Szeged, Ungaria, care se bucură de o excepțională reputație internațională în domeniul Științelor penale.

Ne exprimăm încrederea că evenimentele organizate vor contribui la creșterea coeziunii academice, la intensificarea schimbului de idei în scopul pregătirii viitorilor specialiști, care vor concura la îmbunătățirea calității actului de justiție în România”, se afirmă într-un comunicat al Facultății de Drept semnat de conf. univ. dr. Cristian Dumitru Miheș.

Facultatea de Drept continuă, prin acest eveniment, vechi și prestigioase tradiții, instituite încă din anul 1788 prin înființarea pe malul Crișului Repede a Academiei Regale de Drept, una dintre cele mai vechi instituții de învățământ superior din acest spațiu geografic.